Szigetváry Zsolt / MTI
Magyar foci sport

Augusztus óta nem nyert ilyen fölényesen a megtáltosodott Fehérvár

A Fehérvár hazai pályán magabiztos, 4-1-es győzelmet aratott a vendég Kisvárda felett az NB I 16. fordulójában.

Jobban kezdett a Fehérvár, Schön Szabolcs tizenhatos vonaláról eleresztett bombájával a vezetést is megszerezte a 25. percben. A Kisvárdának két nagy lehetősége is lett volna a gyors egyenlítésre, azonban egyikből sem született gól, amit megbüntetett a hazai csapat: a 31. percben ismét Schön volt eredményes, írta tudósításában az MTI.

A fordulást követően magukhoz ragadták a kezdeményezést a vendégek, akik a 62. percben Rafal Makowski találatával szépítettek. Az egyenlítésért ment előre a Kisvárda, de közben hátul kinyílt, amit a vendégkapus nagy hibájából Lirim Kastrati használt ki, és újra kétgólosra növelte a fehérvári előnyt.

Innentől kezdve hitehagyottan futballozott a szabolcsi gárda, míg a Fehérvár magabiztosan őrizte előnyét, amit a hajrában még növelni is tudott Dárdai Pál révén.

A hazai csapat augusztus 7-én győzött legutóbb ennyire fölényesen, akkor a Honvédot verte 4-0-ra.

NB I, 16. forduló

MOL Fehérvár FC – Kisvárda Master Good 4-1 (2-0)
MOL Aréna Sóstó, 2552 néző
v.: Erdős
Fehérvár: Kovács D. – Bese, Serafimov, Fiola, Stopira – Pokorny, Lednyev (Kodro, 69.) – Menyhárt Zs. (Kastrati, 59.), Houri, Schön (Kovács B. 89.) – Dárdai P.
Kisvárda: Odincov – Hej, Kovacic, Széles, Peteleu – Karabeljov, Ötvös (Melnyik, 74.) – Navrátil (Ilievski, 59.), Makowski, Camaj (Asani, 59.) – Mesanovic
gól: Schön (25., 31.), Kastrati (65.), Dárdai P. (88.), illetve Makowski (62.)
sárga lap: Houri (41.), illetve Karabeljov (18., 92.), Ötvös (48.), Melnyik (86.)
piros lap: Karabeljov (92.)

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!