Magyar foci

Augusztus óta nem nyert ilyen fölényesen a megtáltosodott Fehérvár

Szigetváry Zsolt / MTI
Szigetváry Zsolt / MTI
A Fehérvár hazai pályán magabiztos, 4-1-es győzelmet aratott a vendég Kisvárda felett az NB I 16. fordulójában.

Jobban kezdett a Fehérvár, Schön Szabolcs tizenhatos vonaláról eleresztett bombájával a vezetést is megszerezte a 25. percben. A Kisvárdának két nagy lehetősége is lett volna a gyors egyenlítésre, azonban egyikből sem született gól, amit megbüntetett a hazai csapat: a 31. percben ismét Schön volt eredményes, írta tudósításában az MTI.

A fordulást követően magukhoz ragadták a kezdeményezést a vendégek, akik a 62. percben Rafal Makowski találatával szépítettek. Az egyenlítésért ment előre a Kisvárda, de közben hátul kinyílt, amit a vendégkapus nagy hibájából Lirim Kastrati használt ki, és újra kétgólosra növelte a fehérvári előnyt.

Innentől kezdve hitehagyottan futballozott a szabolcsi gárda, míg a Fehérvár magabiztosan őrizte előnyét, amit a hajrában még növelni is tudott Dárdai Pál révén.

A hazai csapat augusztus 7-én győzött legutóbb ennyire fölényesen, akkor a Honvédot verte 4-0-ra.

NB I, 16. forduló

MOL Fehérvár FC – Kisvárda Master Good 4-1 (2-0)
MOL Aréna Sóstó, 2552 néző
v.: Erdős
Fehérvár: Kovács D. – Bese, Serafimov, Fiola, Stopira – Pokorny, Lednyev (Kodro, 69.) – Menyhárt Zs. (Kastrati, 59.), Houri, Schön (Kovács B. 89.) – Dárdai P.
Kisvárda: Odincov – Hej, Kovacic, Széles, Peteleu – Karabeljov, Ötvös (Melnyik, 74.) – Navrátil (Ilievski, 59.), Makowski, Camaj (Asani, 59.) – Mesanovic
gól: Schön (25., 31.), Kastrati (65.), Dárdai P. (88.), illetve Makowski (62.)
sárga lap: Houri (41.), illetve Karabeljov (18., 92.), Ötvös (48.), Melnyik (86.)
piros lap: Karabeljov (92.)

Olvasói sztorik