Mohos Márton / 24.hu
Magyar foci sport

„Még egy kört menjen a Fradi, utána pedig jöjjön a Manchester United”

Egész életében a Ferencvárosnak szurkolt, 1995-ben ott volt a Grashoppers elleni 3-0-s idegenbeli BL-diadalnál, csakúgy, mint az utolsó hazai, Monaco elleni Európa Liga-csoportmeccsen, ahol az egész C-szektor a nyakában volt. Napjaink egyik legfelkapottabb hazai színésze, Thuróczy Szabolcs szerint az eredmények Sztanyiszlav Csercseszovot igazolják, és a csoda még tovább tarthat.

„Hihetetlen, hogy 1975 után tudta ismét megérni a tavaszt a Fradi Európában. Akkor egy fiatal csapat KEK-döntőt játszott, azóta pedig mennyi év is telt el, jövőre már 48 lesz? Most pedig arra várunk, hogy a Barcelonával vagy a Manchester Uniteddel játszunk-e majd, ez azért tébolyító gondolat” – nyilatkozta az Nb1.hu-nak.

Az 50 éves színész elárulta, a Monaco elleni, hazai Európa Liga-csoportmeccsen együtt ünnepelt a csapattal és azt mondta, a nyakában volt mindenki a C-szektorban, amikor eldőlt a Fradi csoportelsősége.

„Amikor 2016-ban, a Partizani Tirana elleni bűnrossz mérkőzés után büntetőkkel kiesett a csapat, nem gondoltam volna, hogy megérjük azt, hogy egyszer majd hét pontot itthon tartunk egy Európa Liga-csoportkörben…

De a csoda még tovább tarthat. Lehet álmodni, hiszen ami már megtörtént, azt már nem lehet elvenni a Fraditól.

Állítja, a siker titka Sztanyiszlav Csercseszov edző munkájában keresendő, hiszen az eredmények őt igazolják. Kérdés, hogy ezt fenn tudja-e tartani, mert innen már csak visszafelé lehet esni.

Három Fradit is megemlített, mint kedvenc csapatát, és úgy tűnik, nem nagyon tud választani közülük.

„Az 1981-es Novák Dezső-féle bajnokcsapatot nagyon szerettem, 10 éves voltam, Nyilasit és Ebedlit különösen imádtam nézni. Emblematikus csapat volt az 1995-ös, amelyik a Bajnokok Ligájában szerepelt, alig pár légióssal, akiket persze nagyon szerettünk; Kunticsot, Kopunovicsot, Kuznyecovot, Milovanovicsot. Akkor a 16 közé jutást jelentette a BL-csoportkör, nem volt még arról szó, hogy mondjuk a francia bajnokság harmadik helyezettje is a bajnokok között induljon. Az 1981-es és az 1995-ös mellett nyilvánvaló, hogy a mostani nemzetközi sikert elért csapatot is szeretem nagyon.”

Az interjúból még kiderült, hogy

  • a legjobban a Sahtar-Rennes vagy a Sporting-Midtjylland párharc győztesét szeretné következő ellenfélnek az EL-ben, utána pedig jöhet a Manchester United.
  • el tudná képzelni, hogy egy napra futballhuligán legyen, de olyan, akinek van szíve.
  • és szívesen szerepelne egy olyan filmben, amely Maradona életéről szól.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!