Magyar foci

„Még egy kört menjen a Fradi, utána pedig jöjjön a Manchester United”

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu
Egész életében a Ferencvárosnak szurkolt, 1995-ben ott volt a Grashoppers elleni 3-0-s idegenbeli BL-diadalnál, csakúgy, mint az utolsó hazai, Monaco elleni Európa Liga-csoportmeccsen, ahol az egész C-szektor a nyakában volt. Napjaink egyik legfelkapottabb hazai színésze, Thuróczy Szabolcs szerint az eredmények Sztanyiszlav Csercseszovot igazolják, és a csoda még tovább tarthat.

„Hihetetlen, hogy 1975 után tudta ismét megérni a tavaszt a Fradi Európában. Akkor egy fiatal csapat KEK-döntőt játszott, azóta pedig mennyi év is telt el, jövőre már 48 lesz? Most pedig arra várunk, hogy a Barcelonával vagy a Manchester Uniteddel játszunk-e majd, ez azért tébolyító gondolat” – nyilatkozta az Nb1.hu-nak.

Az 50 éves színész elárulta, a Monaco elleni, hazai Európa Liga-csoportmeccsen együtt ünnepelt a csapattal és azt mondta, a nyakában volt mindenki a C-szektorban, amikor eldőlt a Fradi csoportelsősége.

„Amikor 2016-ban, a Partizani Tirana elleni bűnrossz mérkőzés után büntetőkkel kiesett a csapat, nem gondoltam volna, hogy megérjük azt, hogy egyszer majd hét pontot itthon tartunk egy Európa Liga-csoportkörben…

De a csoda még tovább tarthat. Lehet álmodni, hiszen ami már megtörtént, azt már nem lehet elvenni a Fraditól.

Állítja, a siker titka Sztanyiszlav Csercseszov edző munkájában keresendő, hiszen az eredmények őt igazolják. Kérdés, hogy ezt fenn tudja-e tartani, mert innen már csak visszafelé lehet esni.

Három Fradit is megemlített, mint kedvenc csapatát, és úgy tűnik, nem nagyon tud választani közülük.

„Az 1981-es Novák Dezső-féle bajnokcsapatot nagyon szerettem, 10 éves voltam, Nyilasit és Ebedlit különösen imádtam nézni. Emblematikus csapat volt az 1995-ös, amelyik a Bajnokok Ligájában szerepelt, alig pár légióssal, akiket persze nagyon szerettünk; Kunticsot, Kopunovicsot, Kuznyecovot, Milovanovicsot. Akkor a 16 közé jutást jelentette a BL-csoportkör, nem volt még arról szó, hogy mondjuk a francia bajnokság harmadik helyezettje is a bajnokok között induljon. Az 1981-es és az 1995-ös mellett nyilvánvaló, hogy a mostani nemzetközi sikert elért csapatot is szeretem nagyon.”

Az interjúból még kiderült, hogy

  • a legjobban a Sahtar-Rennes vagy a Sporting-Midtjylland párharc győztesét szeretné következő ellenfélnek az EL-ben, utána pedig jöhet a Manchester United.
  • el tudná képzelni, hogy egy napra futballhuligán legyen, de olyan, akinek van szíve.
  • és szívesen szerepelne egy olyan filmben, amely Maradona életéről szól.
Olvasói sztorik