Laszlo Szirtesi/Getty Images
Magyar foci sport

„Egy ilyen legendával így bánni, keserűséget okoz” – a rivális csapatának másodedzője szerint a kora miatt bántak el vele

Kádár Zoltán, a Young Boys labdarúgócsapatának másodedzője bírálta a Basel új vezetőit, amiért Szalai Ádámmal elbántak.

A 34 éves csatár először kikerült a csapatból, majd odáig fajult a helyzet, hogy már az edzéseket sem látogathathatja. Kádár Zoltán a Nemzeti Sporthíradónak pénteken elmondta, egy testvérpár vette át a klubot, ők pedig fiatal játékosokat vásároltak, kölcsönöztek, akiket később jó pénzért el tudnak adni sikeres szereplés esetén, ebbe a koncepcióba pedig Szalai egyszerűen nem fért bele.

Szalai Ádám olyan korban van, hogy nem tudnak pénzt keresni vele, ez az oka, hogy nem játszik. Egy ilyen legendával így bánni, keserű szájízt hagy maga után

– mondta Kádár a válogatottból visszavonult futballistáról.

A Young Boys edzője azt mesélte, saját klubjánál is beszéltek róla, hogy nem szabad így eljárni játékosokkal, emberekkel szemben. A Young Boys jelenleg hét pont előnnyel vezeti a svájci bajnokságot, a klubnál egyértelmű célkitűzés a bajnoki cím megszerzése.

Szalai Ádám a svájci sajtó szerint hamarosan szerződést bont az FC Basellel.

Kapcsolódó
Pereskedés lehet abból, hogy még edzésre sem mehet Szalai Ádám
Legutóbb szeptember elején lépett pályára a Baselben. Hetek óta már nincs ott a meccskeretben és külön készül a többiektől.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!