vasasfc.hu
Magyar foci sport

„Megengedhetetlen!” – Kondás kiakadt, miután megint kikapott a Vasas

Nenad Lukic hajrában lőtt két góljával a Budapest Honvéd otthon 2-0-ra legyőzte a sereghajtó Vasast a labdarúgó OTP Bank Liga 15. fordulójának zárómérkőzésén, csütörtökön.

A közepes iramú első félidőben a Honvéd volt kezdeményezőbb és játszott mezőnyfölényben, de ritkán tudott a zárt védelem mögé kerülni. Amikor ez mégis sikerült a hazaiaknak, akkor meg a befejezéseknél hibáztak, illetve a szünet előtt Lukic bombájánál Dombó és a léc közösen mentett. A Vasas gyors szélsőiben és a kontrákban bízott, de hiába alakított ki pár ígéretes helyzetet – kétszer szöglet után is veszélyeztetett –, nem sikerült gólt szereznie, amihez Szappanos védései is kellettek, írja tudósításában az MTI.

A szünet után 15 percig a hazaiak voltak fölényben, majd a vendégek sorozták meg ellenfelük kapuját és tíz percre átvették az irányítást. A félidő második fele kiegyenlített mezőnyjátékot hozott, a védelmek mindkét oldalon könnyedén hatástalanították az ellenfél akcióit. A 84. percben aztán Zsótér beadását követően Lukic megszerezte a Honvédnak a vezetést, majd a center a 88. percben újra betalált, és bebiztosította a kispestiek sikerét.

„Egyáltalán nem úgy nézett ki ez a találkozó, hogy ma vereséget szenvedünk. Sőt, megvoltak a helyzeteink ahhoz, hogy megnyerjük ezt a találkozót, csak nem voltunk elég hatékonyak az ellenfél kapuja előtt. Aztán egy ilyen szituációból kapunk gólt, amikor a belső védő a saját térfelén három ember között kihozza a labdát.

Ez megengedhetetlen! Élet-halál meccseket játszunk és ha csak ennyit tudunk hozzátenni a mérkőzéshez, akkor azzal probléma van.

Néhány emberünk nem érezte át ennek a mérkőzésnek a súlyát. Ebben a helyzetben ettől jóval többet kell tenni! Teljesen mindegy, milyen helyzetben lenne a csapat – ha éppen első lenne –, akkor is többet kellene hozzátenni, mert a futball megbosszulja magát” – idézi Kondás Elemért a Vasas hivatalos oldala.

A Budapest Honvéd két vereség után jutott ismét ponthoz az NB I-ben, mindjárt háromhoz, és a szezonban pályaválasztóként a hetedik fellépésén először nyert, négy döntetlen és két vereség mellett. Az utolsó helyen álló Vasas négy ponttal el van maradva az előtte állóktól.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!