Magyar foci

„Megengedhetetlen!” – Kondás kiakadt, miután megint kikapott a Vasas

vasasfc.hu
vasasfc.hu

Nenad Lukic hajrában lőtt két góljával a Budapest Honvéd otthon 2-0-ra legyőzte a sereghajtó Vasast a labdarúgó OTP Bank Liga 15. fordulójának zárómérkőzésén, csütörtökön.

A közepes iramú első félidőben a Honvéd volt kezdeményezőbb és játszott mezőnyfölényben, de ritkán tudott a zárt védelem mögé kerülni. Amikor ez mégis sikerült a hazaiaknak, akkor meg a befejezéseknél hibáztak, illetve a szünet előtt Lukic bombájánál Dombó és a léc közösen mentett. A Vasas gyors szélsőiben és a kontrákban bízott, de hiába alakított ki pár ígéretes helyzetet – kétszer szöglet után is veszélyeztetett –, nem sikerült gólt szereznie, amihez Szappanos védései is kellettek, írja tudósításában az MTI.

A szünet után 15 percig a hazaiak voltak fölényben, majd a vendégek sorozták meg ellenfelük kapuját és tíz percre átvették az irányítást. A félidő második fele kiegyenlített mezőnyjátékot hozott, a védelmek mindkét oldalon könnyedén hatástalanították az ellenfél akcióit. A 84. percben aztán Zsótér beadását követően Lukic megszerezte a Honvédnak a vezetést, majd a center a 88. percben újra betalált, és bebiztosította a kispestiek sikerét.

„Egyáltalán nem úgy nézett ki ez a találkozó, hogy ma vereséget szenvedünk. Sőt, megvoltak a helyzeteink ahhoz, hogy megnyerjük ezt a találkozót, csak nem voltunk elég hatékonyak az ellenfél kapuja előtt. Aztán egy ilyen szituációból kapunk gólt, amikor a belső védő a saját térfelén három ember között kihozza a labdát.

Ez megengedhetetlen! Élet-halál meccseket játszunk és ha csak ennyit tudunk hozzátenni a mérkőzéshez, akkor azzal probléma van.

Néhány emberünk nem érezte át ennek a mérkőzésnek a súlyát. Ebben a helyzetben ettől jóval többet kell tenni! Teljesen mindegy, milyen helyzetben lenne a csapat – ha éppen első lenne –, akkor is többet kellene hozzátenni, mert a futball megbosszulja magát” – idézi Kondás Elemért a Vasas hivatalos oldala.

A Budapest Honvéd két vereség után jutott ismét ponthoz az NB I-ben, mindjárt háromhoz, és a szezonban pályaválasztóként a hetedik fellépésén először nyert, négy döntetlen és két vereség mellett. Az utolsó helyen álló Vasas négy ponttal el van maradva az előtte állóktól.

Olvasói sztorik