Illyés Tibor / MTI
Magyar foci sport

Besokalltak a Honvéd-ultrák, a tulajok és vezetők miatt tiltakoznak

Nem jött be az edzőváltás Kispesten, a Budapest Honvéd Dean Klafuric irányításával eddig mind a két mérkőzését elveszítette, a legutóbbi fordulóban 5-0-ra kapott ki Pakson. A csapat ezzel az utolsó előtti, azaz kiesőhelyre csúszott vissza az NB I-ben, csütörtökön pedig azt a Vasast fogadja, amely csak egy ponttal van lemaradva mögötte.

A csapat ultrái nem meglepő módon kiakadtak, tiltakoznak majd a Vasas ellen. Erről a Facebook-oldalon tettek közzé egy felhívást:

A csapat évek óta tartó mélyrepüléséért a klub tulajdonosait, illetve vezetőit terheli a felelősség. Irántuk való ellenszenvünk és tiltakozásunk jeléül a meccs első 20 percében üresen hagyjuk a Kanyart

– írták, hozzátéve, hogy az említett időszakban a büfé előtt gyülekeznek majd.

A kispesti focicsapatot 2019-ben adta el George F. Hemingway, Bozó Zoltán és Mendelényi Dániel érdekeltségébe került a klub, amely az előző két szezonban is a kiesés ellen küzdött, csak az utolsó fordulóban dőlt el mindkétszer, hogy az NB I-ben marad. A nyáron változás történt a szakmai vezetésben is, Chris Docherty lett a sportigazgató és Tam Courtsöt nevezték ki vezetőedzőnek, őt váltotta október végén Klafuric.

A Honvéd az eddigi tizennégy fordulóban háromszor nyert négy döntetlen és hét vereség mellett, mínusz 11-es gólkülönbsége a legrosszabb a mezőnyben.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!