mlsz.hu
Magyar foci sport

„Az NB I önmagában nem készíti fel a játékosokat arra, ami a válogatottban vár rájuk” – első nekifutásra kikapott Grönlandtól a futsalválogatott

Két nap alatt két mérkőzést játszott Grönland ellen a magyar futsal-válogatott:

  • vasárnap 1-0-ra kikapott felkészülési mérkőzésen,
  • hétfőn pedig 3-0-ra nyert, ekkor már a poreci nemzetközi torna keretein belül, ami egyébként szintén a felkészülést szolgálja.

A szövetség beszámolói, valamint a szövetségi kapitány, Turzó József is többször hangsúlyozta, hogy megfiatalított csapat lépett pályára, amelyben válogatott szinten sok a rutintalan játékos és az újonc, de az első találkozón elszenvedett vereség azért így is elég komoly pofon. Turzó szerint könnyedén kellett volna nyerni, de kimaradtak a helyzetek.

A második mérkőzést követően – amelyen Fekete Márk, ikertestvére, Fekete Olivér és Vas Ádám volt eredményes – így értékelt:

„Ez a mérkőzés is megmutatta, hogy a nemzetközi szint teljesen más követelményeket támaszt a játékosok felé, mint amit a hazai bajnokságban megszokhattak.

Az NB I sajnos önmagában nem készíti fel a játékosokat arra, ami a válogatottban vár rájuk, még abban az esetben sem, ha egy alacsonyabban rangsorolt csapat az ellenfelünk.

A keretünk nyolcvan százaléka kevesebb mint tíz válogatottsággal rendelkezik, a csapatépítés folyamata pedig sosem egyszerű, de örülök, hogy több fiatal játékos is bizonyította, érdemes számolni vele a későbbiekben. A mostani mérkőzésen az is cél volt, hogy megtaláljuk az új játékosok ideális pozícióját a pályán, ebben sikerült is fontos tapasztalatokat szereznünk. Rengeteg helyzetünk volt, de a befejezések nem voltak pontosak, a mérkőzés képe alapján nagyobb is lehetett volna a különbség a végén” – idézi a kapitányt az mlsz.hu.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!