Magyar foci

„Az NB I önmagában nem készíti fel a játékosokat arra, ami a válogatottban vár rájuk” – első nekifutásra kikapott Grönlandtól a futsalválogatott

mlsz.hu
mlsz.hu

Két nap alatt két mérkőzést játszott Grönland ellen a magyar futsal-válogatott:

  • vasárnap 1-0-ra kikapott felkészülési mérkőzésen,
  • hétfőn pedig 3-0-ra nyert, ekkor már a poreci nemzetközi torna keretein belül, ami egyébként szintén a felkészülést szolgálja.

A szövetség beszámolói, valamint a szövetségi kapitány, Turzó József is többször hangsúlyozta, hogy megfiatalított csapat lépett pályára, amelyben válogatott szinten sok a rutintalan játékos és az újonc, de az első találkozón elszenvedett vereség azért így is elég komoly pofon. Turzó szerint könnyedén kellett volna nyerni, de kimaradtak a helyzetek.

A második mérkőzést követően – amelyen Fekete Márk, ikertestvére, Fekete Olivér és Vas Ádám volt eredményes – így értékelt:

„Ez a mérkőzés is megmutatta, hogy a nemzetközi szint teljesen más követelményeket támaszt a játékosok felé, mint amit a hazai bajnokságban megszokhattak.

Az NB I sajnos önmagában nem készíti fel a játékosokat arra, ami a válogatottban vár rájuk, még abban az esetben sem, ha egy alacsonyabban rangsorolt csapat az ellenfelünk.

A keretünk nyolcvan százaléka kevesebb mint tíz válogatottsággal rendelkezik, a csapatépítés folyamata pedig sosem egyszerű, de örülök, hogy több fiatal játékos is bizonyította, érdemes számolni vele a későbbiekben. A mostani mérkőzésen az is cél volt, hogy megtaláljuk az új játékosok ideális pozícióját a pályán, ebben sikerült is fontos tapasztalatokat szereznünk. Rengeteg helyzetünk volt, de a befejezések nem voltak pontosak, a mérkőzés képe alapján nagyobb is lehetett volna a különbség a végén” – idézi a kapitányt az mlsz.hu.

Olvasói sztorik