Magyar foci

Ha Buffon hozzászól, utána átmegy a falon is – újra számítanak a Parma magyar légiósára

Matteo Ciambelli / DeFodi Images via Getty Images
Matteo Ciambelli / DeFodi Images via Getty Images
2021-21-ben bemutatkozott az élvonalban, tavaly négy meccs jutott neki a másodosztályban, az idei szezon azonban nem indult túl jól Balogh Botond számára. A Parma magyar légiósa eddig egy kupameccsen és két bajnokin kapott lehetőséget, de azt mondta, nem egy feladós típus.

„Nyáron azt éreztem, hogy egyáltalán nem lesz itt keresnivalóm, ezért el szerettem volna igazolni, mert lettek volna lehetőségeim, amelyek nem is visszalépést jelentettek volna a Parma után, hanem, talán még előrelépést is. De semmiképpen nem akartak elengedni” – nyilatkozta az Nb1.hu-nak a 20 éves védő.

Október 19-én aztán a Bari ellen bekerült a kezdőbe a kupában, nagyon jól ment neki a játék, így azóta számít rá edzője ismét.

Nem szoktam könnyen feladni, nem jellemző rám, hogy kijöjjek Olaszországba, nem játszom, kölcsönbe elmegyek valahová, és azt mondom, hogy hülye az edző, hülye a tulajdonos, hülye a sportigazgató. Tudom, ha nem játszatnak, akkor küzdeni kell, mert ez nem úgy megy, hogy vagy játszok, vagy nem – ez rajtam is múlik.

Nekem most a kupameccs hozta meg a változást, előrébb kerültem, másképp néznek rám így, hogy látták, milyen teljesítményt tudok nyújtani.”

Elmondta, fantasztikus érzés egy öltözőben lenni a 44 éves világbajnok Gianluigi Buffonnal.

„El lehet képzelni, mennyi pluszt jelent, ha az öltözőben odamegy hozzád Buffon, és azt mondja, nyugodtan játssz. Ez annyi erőt ad, hogy utána át fogsz menni a falon is. Ha arra kérem, írjon alá egy fotót egy szurkolójának, boldogan teljesíti, de születésnapi meglepetésvideókat is szoktak vele készíttetni a csapattársak, teher nélkül megteszi, mert tudja, ami neki semmiség, az másnak egy örök élmény.”

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik