Matteo Ciambelli / DeFodi Images via Getty Images
Magyar foci sport

Ha Buffon hozzászól, utána átmegy a falon is – újra számítanak a Parma magyar légiósára

2021-21-ben bemutatkozott az élvonalban, tavaly négy meccs jutott neki a másodosztályban, az idei szezon azonban nem indult túl jól Balogh Botond számára. A Parma magyar légiósa eddig egy kupameccsen és két bajnokin kapott lehetőséget, de azt mondta, nem egy feladós típus.

„Nyáron azt éreztem, hogy egyáltalán nem lesz itt keresnivalóm, ezért el szerettem volna igazolni, mert lettek volna lehetőségeim, amelyek nem is visszalépést jelentettek volna a Parma után, hanem, talán még előrelépést is. De semmiképpen nem akartak elengedni” – nyilatkozta az Nb1.hu-nak a 20 éves védő.

Október 19-én aztán a Bari ellen bekerült a kezdőbe a kupában, nagyon jól ment neki a játék, így azóta számít rá edzője ismét.

Nem szoktam könnyen feladni, nem jellemző rám, hogy kijöjjek Olaszországba, nem játszom, kölcsönbe elmegyek valahová, és azt mondom, hogy hülye az edző, hülye a tulajdonos, hülye a sportigazgató. Tudom, ha nem játszatnak, akkor küzdeni kell, mert ez nem úgy megy, hogy vagy játszok, vagy nem – ez rajtam is múlik.

Nekem most a kupameccs hozta meg a változást, előrébb kerültem, másképp néznek rám így, hogy látták, milyen teljesítményt tudok nyújtani.”

Elmondta, fantasztikus érzés egy öltözőben lenni a 44 éves világbajnok Gianluigi Buffonnal.

„El lehet képzelni, mennyi pluszt jelent, ha az öltözőben odamegy hozzád Buffon, és azt mondja, nyugodtan játssz. Ez annyi erőt ad, hogy utána át fogsz menni a falon is. Ha arra kérem, írjon alá egy fotót egy szurkolójának, boldogan teljesíti, de születésnapi meglepetésvideókat is szoktak vele készíttetni a csapattársak, teher nélkül megteszi, mert tudja, ami neki semmiség, az másnak egy örök élmény.”

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!