Magyar foci

Az Újpest igazolt egy csatárt, aki legutóbb februárban lőtt gólt

ujpestfc.hu
ujpestfc.hu

Az Újpest a hivatalos oldalán jelentette be, hogy leigazolta Peter Ambrose-t. A 20 éves nigériai játékosnak nyár óta nem volt csapata, így szabadon igazolhatóként írt alá.

„Már a legutóbbi mérkőzésen is itt voltam és lenyűgözött az atmoszféra, amit a szurkolótábor varázsolt a stadionban. A csapattársakkal és a szakmai stábbal is hamar megtaláltam összhangot és alig várom, hogy minél előbb a pályán is segíthessek a srácoknak.

Úgy gondolom, hogy az, hogy ide kerülhettem Újpestre egy nagyon fontos szintlépés a karrieremben

mondta a játékos.

A klubhonlap bemutatása szerint Ambrose másfél éve hagyta ott Nigériát és igazolt át Európába, a török másodosztályban szereplő Balikesirspor játékosa lett. Eleinte még az utánpótlásban játszott, majd a felnőttekhez került, 12 meccsen egy-egy gól és gólpassz volt a mérlege. A Transfermarkt szerint a gólját még februárban, a Keciörengücü elleni vereség alkalmával szerezte. A Balikesirspor kiesett a szezon végén.

Nem meglepő, hogy csatárposzton erősít az Újpest, a WyScout adatai szerint eddig a csapat 20,11 xG (várható gól) mellett 16-szor volt eredményes, a Honvéd és a Fehérvár mellett élen jár a helyzetei ki nem használásában.

Az Újpest jelenleg az utolsó előtti helyen áll az NB I-ben. A hétvégén Zalaegerszegen lép pályára Milos Kruscic csapata.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik