Farkas Norbert / 24.hu
Magyar foci sport

„Egyre izgatottabb vagyok, hogy a Ferencvárosban játszhassak”

A Premier League az álma a magyar labdarúgó-válogatott játékosának, Callum Stylesnak, ugyanakkor foglalkoztatja az a gondolat is, hogy az Európa Ligában remeklő Ferencvárosban futballozzon.

A 22 éves középpályás az M1 aktuális csatorna megkeresésére elmondta: a középpálya közepén érzi magát a legjobban, ugyanakkor a válogatottban a szélen is tud játszani. Styles szeptember elején került kölcsönbe az angol másodosztályban szereplő Millwallba a harmadvonalba kiesett Barnsley-ból, másfél hete pedig az első gólját is megszerezte.

A nyári átigazolási szezonra visszatekintve elmondta: maradni akart Angliában és rendszeres játéklehetőséget kapni a fejlődése érdekében. Mint mondta, jól érzi magát a Millwallnál, amely 17 mérkőzés alatt szerzett 26 pontjával kilencedik a 24 együttest felvonultató Championshipben, mindössze két ponttal lemaradva az ötödiktől.

Az első két helyezett közvetlenül feljut a Premier League-be, a 3-6. helyen záró csapatok pedig rájátszásban harcolnak meg az élvonalbeli tagságot jelentő további egy pozícióért. Styles szeretné elérni a playoffot és a feljutásért harcolni.

Az álmom az, hogy a Premier League-ben játszhassak, hiszen klubszinten a legjobb öt bajnokságban lehet a legmagasabb szinten futballozni

– idézte az MTI.

Előre tekintve úgy fogalmazott, jövő nyáron a körülményektől függően meglátja, eligazol-e Anglián kívülre, akár a Ferencvároshoz, amelyet nagy csapatnak tart. Kiemelte a zöld-fehérek remek Európa Liga szereplését, mint mondta, további fejlődési lehetőség lenne számára, ha az EL-ben vagy akár a Bajnokok Ligájában szerepelhetne.

Elárulta azt is, hogy ezen a nyáron ajánlatot nem tett érte a zöld-fehér klub, ám folytatott egyeztetéseket az ügynökével. Akkor szkeptikusan állt a lehetőséghez, nem kapott visszautasíthatatlan ajánlatot, bár mint leszögezte, azt sosem mondta, hogy ne akarna az FTC-hez igazolni.

Mostanra viszont egyre izgatottabb vagyok attól a kilátástól, hogy a Ferencvárosban játszhassak, egyre többet jut eszembe ennek a lehetősége.

Styles márciusban Szerbia ellen mutatkozott be a magyar válogatottban, amelyben eddig nyolcszor lépett pályára.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!