Magyar foci

„Ha nem is nyertünk meg minden párharcot, legalább feküdtek az ellenfél játékosai”

Farkas Norbert / 24.hu
Farkas Norbert / 24.hu
A Ferencváros 2-1-re legyőzte csütörtökön a vendég Crvena zvezdát a labdarúgó Európa Liga csoportkörének negyedik fordulójában. Dibusz Dénes szerint a szív és a felkészültség, Sztanyiszlav Csercseszov edző szerint pedig a taktika betartása hozta meg a sikert.

„A szív, az elszántság és a felkészültség eredménye volt ez a győzelem. Akik a pályán voltak, beletették a maximumot, nem lehet rosszat mondani senkire. Amíg egy hete inkább elveszítettük a párharcokat, addig most, ha nem is nyertük meg mindet, legalább feküdtek az ellenfél játékosai. Tudtuk mekkora a tét, hogy javítanunk kell, de az izgalmak még értékesebbé tették a győzelmet” – nyilatkozta az M4 Sportnak Dibusz Dénes.

Kapcsolódó
Visszavágott a Fradi a belgrádi vereségért az Európa Ligában
Egy hete három góllal kapott ki, ezúttal eggyel nyert.

„Annak ellenére, hogy a Zvezda a második félidőt erőteljesebben kezdte, megint magunkat hoztuk nehéz helyzetbe. Volt egy kapufánk, úgy éreztük, rendeződnek a sorok. Aztán erőltettük egy kisszögletet, de nem kellett volna, ebből kontráztak meg bennünket.

Fordulópont volt, hogy a kapott gólra néhány percen belül válaszoltunk, ez hatalmas erőt adott a folytatáshoz.

Szerinte Kangwa utolsó, 97. perces szabadrúgásánál nem kellett igazi bravúrt bemutatnia.

„Nem mondom, hogy nehéz védés volt, abból a szituációból egyértelmű volt, hogy oda lövi a labdát” – mesélte a jobb saroknál kiütött labdáról.

A győztes gólt szerző Sammy Mmaee elárulta, olyan helyzetből talált be, amelyet nagyon sokat gyakoroltak edzésen.

„Tisztában voltunk azzal, hogy a hosszú oldali kapufa gyenge pont az ellenfélnél. Jó labdát kaptam Pászkától, és tökéletesen fejeltem a hálóba. Tudjuk, mennyire erősek vagyunk, ha egységesen játszunk, olyankor kiváló dolgokra vagyunk képesek, egymásért küzdünk.”

Farkas Norbert / 24.hu A közönségre ezúttal sem lehetett panasz

A szerbek egyenlítő gólját megelőzően Pászka Lóránd veszítette el a labdát, a mérkőzés után azt mondta, nehéz megmondania, mit érzett akkor.

„Gyermeteg hibát követtem el, ami azonnal megbosszulta magát. De tudtam, hogy ilyen közönség előtt nem kaphatunk ki. Megmutattuk, hogy a múlt heti hiba után tudunk küzdeni, óriásit melóztunk hátul. Rengeteget videóztunk a héten, szeretünk volna bizonyítani, ez sikerült. Ugyanezzel az elánnal megyünk bele a következő mérkőzésekbe.”

Sztanyiszlav Csercseszov edző úgy vélte, nagyjából az történt a pályán, amit szerettek volna.

„Elégedettek lehetünk, hogy amit megbeszéltünk, az teljesítettük. Igazi csapatként, egy jó ellenféllel szemben sikerült a belgrádi vereségért revánsot venni. A titok csupán annyi, hogy ha mindenki tartja magát a taktikához és a megbeszéltekhez, akkor sikerül a bravúr.

Nem elég futballozni, kell a küzdőszellem és egy ilyen közönség, amely mögöttünk áll

– mondta.

Európa Liga, H csoport, 4. forduló

Ferencváros – Crvena zvezda (szerb) 2-1 (1-0)
Budapest, Groupama Aréna
v.: Daniel Stefanski (lengyel)
Ferencváros: Dibusz – Botka, Knoester, S. Mmaee, Pászka – Vécsei, Besic (Esiti, 81.) – Traore, Zachariassen, Gojak (Nguen, 67.) – R. Mmaee (Boli, 95.)
Crvena zvezda: Borjan – Gobeljic, Erakovic, Dragovic (Milunovic, 82.), Rodic – Mitrovic, Sanogo (Kangwa, 27.), Kanga (Mijatovic, 82.), Ivanic – Pesic, Katai (Bukari, 62.)
gól: Zachariassen (24.), S. Mmaee (61.), illetve Mitrovic (55.)
sárga lap: Knoester (28.), Botka (51.), Traoré (63.), Bogdán (86., kispadon), Nguen (91.), illetve Erakovic (21.)

 

Trabsonspor (török)–AS Monaco (francia) 4-0 (1-0)
gól: Malang Sarr (44., öngól), Vitor Hugo (58.), Bardi (57.), Trézéguet (69.)

 

A csoport állása:
1. Ferencváros 9 pont
2. Trabzonspor 6
3. AS Monaco 6
4. Crvena zvezda 3

Olvasói sztorik