Magyar foci

Szalai Ádám: Iszonyú csalódott vagyok

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu
Pályafutása utolsó válogatott mérkőzést játszotta Szalai Ádám, aki az olaszok elleni 2-0-s vereséggel búcsúzott el a nemzeti csapattól. Ugyanakkor az M4 Sport kamerája előtt nem tudta palástolni, mennyire csalódott az eredmény miatt.

„Iszonyatosan csalódott vagyok, sokkal több volt bennünk. Lehet, meg fogom bánni, hogy így érzek, de ezen nem tudok változtatni” – mondta a 86-szoros válogatott csatár.

Kapcsolódó
Nem bírt Donnarummával, otthon kapott ki a magyar válogatott
Az Európa-bajnok olaszok viszont kétszer is betaláltak Raspadori és Dimarco révén.

Hozzátette, egyelőre nem érzi azt, hogy elbúcsúzott, annyira a csata hatása alatt van még.

„Próbáltam a meccsre koncentrálni, de óriási lehetőséget szalasztottunk el. Amikor ember tudja, hogy utoljára hallgatja a pályáén, aktív játékosként a Himnuszt, akkor áthatják a dolgok.

Mindig játszom az erőset és a hidegvérút, de megérintett a dolog

– árulta el elérzékenyülésének okát.

Mohos Márton / 24.hu A mérkőzés elején jöttek a könnyek

Marco Rossi szövetségi kapitány a szurkolóikat dicsérte, úgy fogalmazott, ilyen fantasztikus tábort nagyon nehéz más országban találni.

„Jobb ajándékkal akartunk szolgálni Ádámnak, de sajnos hibákat követtünk el, és ez sokba került az Európa-bajnok ellen. De ezúttal az olaszok is megszenvedtek ellenünk. A hozzáállásra nincs okom panaszkodni” – mondta.

Callum Styles csereként sokat tett a csapatjátékhoz, és akár három gólt is szerezhetett volna, ám Gianluigi Donnarumma eszén nem tudott túljárni.

„Mindent beleadtam, de világszínvonalú kapus állt velünk szembe. Úgy tűnik, így volt megírva a csillagokban, hogy nem szerezhetünk gólt. Elégedett szeretnék lenni, de inkább csalódott vagyok. Olyan magasra tettük a mércét, annyira közel álltunk a bravúrhoz” – mondta.

Szalai Ádámmal kapcsolatban elmondta, elképesztő játékosról van szól, elképesztő amit az országért tett.

Nagyon magasra állította a mércét és nagy örökséget hagyott, ez inspirálja az egész csapatot.

Szalai Attila is először Szalai Ádámnak köszönt meg mindent, amit kapott tőle. A meccsel kapcsolatban azonban keserű hangot ütött meg.

„Csalódott vagyok, pontot szerettünk volna szerezni, az lett volna a tökéletes szereplés. Egy álomszerű utazás van mögöttünk, de amit ma elterveztünk, az nem sikerült.”

Nemzetek Ligája, A divízió, 3. csoport, 6. forduló

Magyarország – Olaszország 0-2 (0-1)
Puskás Aréna, 67 ezer néző
v.: Benoit Bastien (francia)
Magyarország: Gulácsi – Lang, Orbán, Szalai A. – Fiola, Nagy (Styles, a szünetben), Schäfer, Kerkez (Gazdag, 57.) – Szoboszlai (Kleinheisler, 85.), Nego (Bolla, 75.) – Szalai Á. (Ádám, 75.)
Olaszország: Donnarumma – Acerbi (Bastoni, a szünetben), Bonucci, Tolói – Di Lorenzo (Mazzocchi, 90.), Barella, Jorginho (Pobega, 72.), Cristante, Dimarco – Raspadori (Scamacca, 72.), Gnonto (Gabbiadini, 65.)
gól: Raspadori (27.), Dimarco (52.)

 

Anglia – Németország 3-3 (0-0)
gól: Shaw (72.), Mount (75.), Kane (83., 11-esből), illetve Gündogan (52., 11-esből), Havertz (67., 87.)

 

A csoport végeredménye:
1. Olaszország 11 pont
2. Magyarország 10
3. Németország 7
4. Anglia 3

Olvasói sztorik