Magyar foci

Kiütötte a ZTE a nyeretlen Debrecent

Czeglédi Zsolt / MTI
Czeglédi Zsolt / MTI

A Zalaegerszeg hazai pályán 4-2-re legyőzte a Debrecent a labdarúgó NB I hatodik fordulójának keddi játéknapján.

Kapcsolódó
Első labdaérintésből győztes gólt szerzett a Puskás Akadémia csereembere
Hornyák Zsolt változtatásai három pontot értek.

Joao Janeiro, a Debrecen edzője kisebb meglepetés okozott azzal, hogy a csapatkapitány Dzsudzsák Balázst csak a kispadra jelölte, de valószínűleg nem ez zavarta meg a vendégeket, hogy már az 5. percben hátrányba kerültek: a kiugró Németh Dániel okosan emelet a feleslegesen kifutó Hrabina fölött a kapuba (1-0).

A szünetben jött Dzsudzsák, aki kellett is az egyenlítéshez, a 60. percben az ő beívelése pattant meg Németh hátán, Deslandes pedig közelről nem hibázott (1-1).

Ahelyett, hogy megnyugodott volna a vendégcsapat, inkább összeomlott. A 66. percben Lesjak fejesével újra a ZTE került előnybe (2-1), a 71. percben Mocsi távoli bombájánál Hrabina még óriásit védett, de aztán a 80. percben egy megpattanó beadást Ikoba lőtt a jobb sarokba (3-1), hat perccel később pedig Gergényi lőtt be egy ziccert (4-1).

A ráadásban Bévárdi még szép egyéni alakítás végén bombagóllal szépített, de a vége 4-2 lett a ZTE javára.

NB I, 6. forduló

Zalaegerszegi TE – Debreceni VSC 4-2 (1-0)
Zalaegerszeg, 2128 néző
v.: Vad II
Zalaegerszeg: Demjén – Lesjak, Mocsi, Kálnoki-Kis, Bedi – Sankovic, Tajti – Ubochioma, Németh D. (Kovács B., 71.), Gergényi – Manzinga (Ikoba, 63.)
DVSC: Hrabina – Bévárdi, Neofitidisz (Dzsudzsák, a szünetben), Charleston, Deslandes, Ferenczi J. (Saná, 59.) – Baráth, Varga J. (Farkas, 59.), Szécsi – Bárány (Kiziridisz, 40.), Horváth K. (Sós, 69.)
gól: Németh D. (5.), Lesjak (65.), Ikoba (80.), Gergényi (86.), illetve Deslandes (60.), Bévárdi (90+2.)
sárga lap: Neofitidisz (8.), Saná (77.)

Olvasói sztorik