Magyar foci

Tart a Fradi-stadion hangulatától a Monaco edzője

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu
Kiegyenlített csoportnak tartja a Ferencváros négyesét a klub vezérkara, és nem tartja elképzelhetetlennek, hogy a Crvena zvezda, az AS Monaco és a Trabzonspor elkapható lesz az Európa Ligában. A szerbek csakis a továbbjutásban gondolkodnak, míg a francia klub edzője azért tart a tapasztalt ellenfelektől.

Hajnal Tamás, a ferencvárosiak sportigazgatója a közmédiának elmondta, rendkívül attraktív, sportszakmai szempontból érdekes csoportba kerültek: „A csoportunk erejét mutatja, hogy három bajnok szerepel benne, véleményem szerint a második és a negyedik kalapból is lehető legerősebb ellenfelet kaptuk a Monaco és a Trabzonspor személyében. Bízunk benne, hogy versenyképesek leszünk, és pontokat tudunk majd gyűjteni úgy, hogy akár a továbbjutás is benne lehessen.”

Kapcsolódó
Belgrádi és topligás ellenfelet is kapott a Fradi az Európa Ligában
A magyar bajnok egymást követő negyedik évben szerepel az európai kupaporondon. A harmadik kalapból várta a sorsolást a Ferencváros.

Orosz Pál, az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója megjegyezte, rendkívül kiegyenlített a csoport, amelyben nincs igazi sztárklub, így egyik riválisra sem lehet azt mondani, hogy nem elkapható.

Kubatov Gábor klubelnök a közösségi oldalán annyit jegyzett meg:

Egyik sem könnyű, de egyik sem lehetetlen!

Ami az ellenfeleket illeti, a Crvena zvezda részéről a sportigazgató Mitar Mrkela úgy fogalmazott, kemény csoportba kerültek a szerbek, de ez nem is meglepő, hiszen az Európa Liga ebben a szezonban rendkívül színvonalasnak ígérkezik.

„A céljaink változatlanok, a lehető legmagasabbak. Szeretnénk továbbjutni ugyanúgy, mint az eddigi három alkalommal is tettük, amikor ebben a sorozatban szerepeltünk. Tavaly áttörést értünk el, hiszen bejutottunk a legjobb 16 közé, szeretnénk hasonló bravúrt elérni” – nyilatkozta.

A klub egykori legendás játékosa, és edzője, Vladimir Petrovic úgy érzi, a Monaco, a Ferencváros és a Trabzonspor elleni meccsek igazi csemegét jelentenek majd a közönségnek.

„Minden csoport erős, és nincsenek könnyű meccsek, de a közönség élvezni fogja, mert remek együtteseket láthat. Úgy gondolom, hogy a Zvezdának idén még jobb csapata van, mint az előzőekben. Sok múlik majd a szerencsén, de szerintem a játékosok már alig várják, hogy telt ház előtt játszhassanak, ezek azok a mérkőzések, amelyeken nevet szerezhetnek maguknak.”

Az AS Monaco edzője, a korábbi 38-szoros belga válogatott védő, Philippe Clement úgy fogalmazott, a drukkerek nem biztos, hogy jól ismerik az ellenfeleket, de nem szabad elfeledni, hogy három olyan csapatról van szó, amelyek bajnokok lettek saját országukban.

„Jól ismerem a Trabzonsport, ahol egy korábbi bruges-i játékosom, Stefano Denswill játszik, de ott van még a korábbi Napoli-játékos, a szlovák Marek Hamsik, a dán Andreas Cornelius (egykoron Bordeaux) és a Premier League-ben is megfordult egyiptomi Hassan Trezeguet. A Crvena zvezda Rangers elleni meccsét láttam az előző szezonban, mivel egy játékosát figyeltem, a Ferencváros pedig nagy múltú klub, de csak Xavier Mercier-t ismerem, aki korábban a Cercle Bruges játékosa volt.

Összességében forró hangulatú, komoly atmoszférájú stadionok várnak ránk, illetve olyan csapatok, amelyeknek vannak európai tapasztalatai. Nem lesz könnyű dolgunk, főleg idegenben.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik