Magyar foci

Kölni edző a fehérvári meccs előtt: Nyomás van rajtunk, de magunknak köszönhetjük

ARNE DEDERT / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP
ARNE DEDERT / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

Nagy bravúr kapujában van a Fehérvár, ugyanis az idegenben aratott 2-1-es győzelmének köszönhetően előnyből várja a bundesligás Köln elleni visszavágót a Konferencia Liga-selejtező playoff-körében, ráadásul csütörtökön hazai pályán harcolhatja ki a csoportkörbe jutást. A német csapat szerdán érkezett meg Magyarországra, Steffen Baumgart pedig meg is tartotta az ilyenkor szokásos sajtótájékoztatóját, amin azt mondta: csapata nyomás alatt lép pályára.

De ezt a nyomást magunknak köszönhetjük. Először is nyerni akarunk, jó munkát végezni. Utóbbi megvolt az első mérkőzésen is, mégsem győztünk. Nem lesz egyszerű dolgunk, ha ott akarunk lenni a csoportkörben, ami anyagilag is számítana, de ezzel nem szoktam foglalkozni. Engem a sport része érdekel. Sok pénzt lehet keresni a labdarúgással, de akkor, ha nyersz, nem pedig azzal, hogy beszélsz róla

magyarázta a kölni vezetőedző.

Kapcsolódó

Elárulta, volt a keretben taktikai változtatás, Fehérvárra hozta ugyanis Sebastian Anderssont, a svéd csatár eddig még egy percet sem játszott a szezonban. Ugyanakkor Baumgart megjegyezte, hogy arra számítanak, a Vidi mélyen visszahúzódik majd, így inkább őt hozták Tim Lemperle helyett, utóbbinak ugyanis nagyobb területre lenne szüksége az érvényesüléshez, ami szerintük most nem lesz meg.

A csütörtöki mérkőzésen nemcsak a támadással, hanem a védekezéssel is törődnünk kell. Persze egy vagy két góllal többet kell szereznünk az ellenfelünknél, de a védekezést már a csatároknál meg kell kezdenünk, ez kiemelten fontos lesz.

A védő Timo Hübers azt mondta, nem lehet más a céljuk, mint a győzelem. „Tudom, klisésen hangzik, de ez a helyzet. Akkor is így lenne, ha nyertünk volna az első mérkőzésen. Magabiztosak vagyunk és legutóbb azt is láthattuk, hogy a riválist a saját térfelén tudtuk tartani akkor is, amikor emberhátrányban voltunk. Úgyhogy tizenegy a tizenegy ellen győzelemben bízunk, remélhetőleg egynél több góllal”.

A Köln egyébként a hétvégén 1-1-et játszott a Frankfurttal, míg a Vidi az Újpest elleni bajnokija elhalasztását kérte. A csütörtöki, fehérvári mérkőzés 19 órakor kezdődik.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik