Magyar foci

Az új edző azt szeretné, ha az ellenfelek félve érkeznének Diósgyőrbe

Dvtk.eu
Dvtk.eu

Nem sokáig maradt edző nélkül a Diósgyőr labdarúgócsapata, amely Dragan Vukmir távozása után már szerda estére megtalálta az utódot Kuznyecov Szergej személyében.

Kapcsolódó
A futball istenei minden létező eszközzel ütni kezdték a Diósgyőrt
A Diósgyőr-Szeged-Kecskemét háromszögben lezajlott sztori nemcsak a legutóbbi NB II-es évadban, hanem az izgalmat és szenvedélyt csak sátoros ünnepeken tartalmazó NB I-ben is az év történetének számít.

„Legfontosabb célom, hogy a DVTK játékát látva a szurkolók élvezzék a meccseinket, örömmel érkezzenek a stadionba, és boldogan távozzanak onnan. Sokáig külföldön fociztam és edzősködtem, de természetesen jól ismerem a DVTK-t, hiszen gyerekkoromban többször jártam a régi stadionban, ahol mindig sok néző szurkolt. Azóta eltelt néhány év, de egy ilyen körülményekkel rendelkező klubnak az élvonalban a helye” – nyilatkozta a klub honlapján.

Azt mondta, nem sokat gondolkodott a DVTK ajánlatán, mert a vezetők olyan célokat fogalmaztak meg, amivel könnyen tudott azonosulni.

Olyan csapatot szeretnék a pályán látni, amelyik dinamikus módon futballozik, lelkes, odateszi magát, mégis mindig fegyelmezetten tartja magát a taktikához. Az jelzi majd, hogy jó úton járunk, ha az ellenfelek félve érkeznek Diósgyőrbe.

Kuznyecov Harkivban született, majd amikor az édesapja az FTC védője lett, családjával Magyarországra költözött, és Budapesten nőtt fel. Labdarúgó pályafutását az FTC-ben kezdte, ahol egy rövid finnországi kitérőt követően 2001-ben mutatkozott be az első csapatban. Pályafutása az egykori Szovjetunió utódállamaiban teljesedett ki, nyert bajnoki címet Belaruszban és Moldovában, és játszott Litvániában, majd több éven keresztül Ukrajnában és Oroszországban.

Visszavonulását követően egykori edzője, Oleg Kononov (ő irányította az FC Krasznodar csapatát a DVTK elleni Európa Liga-mérkőzésen) hívta először stábjába, így lett az Arszenal Tula, majd a Szpartak Moszkva másodedzője, a fővárosban egy mérkőzésen megbízott vezetőedzőként is irányította a csapatot. Legutóbb a Panathinaikósznál Bölöni László másodedzőjeként dolgozott.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik