Magyar foci

A Köln focistája szerint a Fehérvár nem csinált semmit, csak bekkelt

ROLF VENNENBERND / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP
ROLF VENNENBERND / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

Bravúros győzelmet aratott a Fehérvár a Konferencia Liga-selejtezőben, amely a bő egyórányi emberhátrányt kihasználva 2-1-re verte a Kölnt.

Kapcsolódó
Meglepetés a Konferencia Ligában: Bundesliga-csapatot vert a Vidi
Emberelőnyben csikarta ki a győzelmet a fehérvári együttes.

„Természetesen a visszavágón megpróbáljuk megfordítani a párharcot, és magabiztos vagyok az alapján, amit 11 a 11 ellen produkált a csapat. A Fehérvár nem csinált semmit, csak beállt bekkelni, de egyáltalán nem próbált meg kezdeményezni. A Fehérvár játéka miatt jóknak érzem az esélyeinket, de épp ezért kicsit dühítő is, hogy ezért a teljesítményért győzelem lett a jutalmuk, de a futball időnként ilyen.

A visszavágóra úgy megyünk, hogy szétrúgjuk a hátsójukat

– nyilatkozta a meccs után Luca Kilian, aki a második félidőben állt be a Kölnbe.

A német csapat edzője, Steffen Baumgart azt mondta, a kiállítás után kicsúszott a kezükből az irányítás, a Fehérvár pedig a 2-1-es vezetése után jól védekezett. A kiállítással kapcsolatban Baumgart megjegyezte, Julian Chabot rossz döntést hozott, nem kellett volna szabálytalankodnia, inkább bízhatott volna jobban a kapusban, hogy védeni tud Dárdai Palkó helyzeténél.

Volt azért boldog német edző is a lefújás után, méghozzá a Fehérvárt irányító Michael Boris. „A Köln erősen kezdett, nyomás alá helyeztek minket, és alig volt nálunk a labda. A kiállítás egy hosszú indítás után történt, és ezt követően a Köln nem nagyon találta a fogást rajtunk. Ebben az időszakban nagyon jól játszottunk, két gólt is szereztünk, és nagyon boldogok vagyunk, hogy győzelemmel térhetünk haza”.

A visszavágót augusztus 25-én rendezik Fehérváron, a párharc győztese bekerül a Konferencia Liga csoportkörébe.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik