Magyar foci

Zivzivadze-gólokkal idegenben is kipipálta a Fehérvár moldovai ellenfelét

Koszticsák Szilárd / MTI
Koszticsák Szilárd / MTI

A Fehérvár a visszavágót is megnyerte a moldovai Petrocub ellen a Konferencia Liga selejtezőjének harmadik fordulójában.

A magyar csapat mindkét gólját a grúz csatár, Zivzivadze jegyezte, aki mindkétszer Dárdaitól kapta a gólpasszt. Zivzivadze remek tavaszt produkált Újpesten, majd visszatért Fehérvárra, ahol az idényben eddig lejátszott hat meccsen hatszor volt eredményes.

A hazaiak gólját Sandu szerezte tizenegyesből. A fehérváriak ellenfele a selejtező negyedik, utolsó fordulójában az 1. FC Köln lesz, a párharc első felvonását jövő csütörtökön Németországban, a visszavágót pedig egy héttel később Székesfehérváron rendezik. A győztes a csoportkörben játszhat majd ősszel.

Konferencia Liga, selejtező, 3. forduló, visszavágó:

Petrocub Hincesti (moldovai) – MOL Fehérvár FC 1-2 (1-2)
Kisinyov
v.: Brisard (francia)
Petrocub: Avram – Revenco, Potirniche, Mudrac, Jardan (Cotogoi, 46.) – Sandu (Lupan, 46.), Bogaciuc (Bejan, 64.), Iosipoi, Platica – Cojocaru (Binzaru, 82.), Ambros (Fedorov, 75.).
Fehérvár: Rockov – Fiola, Lüftner, Stopira (Heister, 63.) – Nego (Kojnok, 75.), Pokorny, Makarenko (Pinto, 63.), Hangya – Bamgboye, Zivzivadze (Bumba, 63.), Dárdai (Kodro, 46.).
gól: Sandu (34., 11-esből), illetve Zivzivadze (31., 40.)
sárga lap: Jardan (9.), Cotogoi (55.), Fedorov (89.), illetve Pokorny (33.)
továbbjutott: a MOL Fehérvár, kettős győzelemmel, 7-1-es összesítéssel.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik