Magyar foci bajnokok ligája

Csercseszov: Mindenben fejlődni kell, védekezésben, támadásban és a kettő közti átmenetben is

Mohos Márton / MTI
Mohos Márton / MTI

A Ferencváros vezetőedzője, Sztanyiszlav Csercseszov megtartotta sajtótájékoztatóját a Qarabag elleni Bajnokok Ligája selejtezője előtt.

Kapcsolódó
Kubatov az UEFA-büntetésről: Azt hittem, már a legvérmesebb szurkolóink is megtanulták, hogyan kell viselkedniük
A Ferencváros elnöke szerint szégyellhetik magukat, akik kirekesztő rigmusokat skandáltak.

Az orosz szakember szerint a lehetséges hiányzók nem okoznak majd gondot a csapat játékában, mivel az ilyesmi mindig előfordul a párharcok során. A Fradiból sérülés miatt kimaradó Henry Wingo már társaival együtt gyakorol, Ryan Mmaee pedig már le tud ülni a kispadra. Az első mérkőzésen lecserélt védők közül Mats Knoester már jól van, Samy Mmaee pedig külön edzésmunkát végez.

Visszatérhet a Qarabagba eltiltása lejártával Richard és Kady is, de erről csak annyit mondott Csercseszov, a zöld-fehéreknek a saját játékukkal kell foglalkozniuk.

Nem egy-egy játékelemben kell fejlődni, hanem mindenben. Védekezésben, támadásban és a kettő közti átmenetben. Továbbá fontos, hogy minél hosszabban tudjuk fenntartani a magas színvonalú játékot.

A vezetőedző mellett ezúttal Vécsei Bálint vett részt a sajtótájékoztatón, aki arra hívta föl a figyelmet, hogy az azeriek védelme nincs azonos szinten a támadásaival.

„Erős az azeriek támadó játéka, viszont hátul sebezhetőek, kiváltképpen azt figyelembe véve, hogy mi is erősek vagyunk elöl. Ezúttal mi leszünk hazai pályán, ami nagy előny, mert telt ház előtt arra készülünk, hogy mi fogunk dominálni”

– mondta a magyar válogatott középpályása.

Vécsei az MTI kérdésére arról is beszélt, hogy kifejezetten jót tett a múlt hétvégi bajnoki meccs elhalasztása az azerbajdzsáni utazást követően, mivel így több idejük volt a megfelelő fizikális és mentális felkészülésre, ami reményei szerint látszani fog a pályán.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik