Magyar foci

Paprikás hangulatban szerzett pontot Debrecenben az újonc

Az újonc Kecskemét 1-1-es döntetlent játszott a Debrecen vendégeként a labdarúgó NB I egyetlen szombati mérkőzésén. Ezzel mindkét együttes nyeretlen és veretlen is maradt, az első fordulóban ugyanis szintén mindketten ikszeltek.

Nem túl magas színvonalú, kevés helyzetet hozó első félidőt láthatott a Nagyerdei Stadion közönsége, amely annak azért örülhetett, hogy a hazai együttes egyértelműen fölényben futballozott. A vendégek a védekezésre helyeztek jóval nagyobb hangsúlyt, és a szünetig a Debrecennek nem is sikerült áttörnie a kecskeméti védelmet, írta tudósításában az MTI.

Fordulás után nem változott sokat a játék képe, de a házigazda egyre nagyobb nyomást helyezett az ellenfélre, és ez a félidő derekán góllá érett: egy magasra felperdülő labdára a kecskeméti kapus nem ugrott fel, Bárány több védő között kapura fejelte, ezt Varga kiütötte, de a kipattanót a csatár bekotorta (1-0).

A hajrára azonban maradt izgalom, a csereként beállt Szabó Levente lövését Megyeri kiütötte, a labdára rajtoló a csatárt pedig az egyik védő buktatta, tizenegyes. Szabó nem hibázott (1-1).

A hajrában a hazaiak Ferenczi révén kapufáig jutottak, Bárány kétszer is közelről hibázott – igazt, meccslabdája a kecskemétieknek is akadt, de Szabó szintén a kapufát döngette meg.

Az utolsó percekben aztán elszabadultak az indulatok, az utolsó negyedórában hat sárga lapot is kiosztott Káprály Mihály játékvezető – igaz, az jó kérdés, hogy a földön fekvő ellenfelét szándékosan megrúgó Ferenczi miért úszta meg ennyivel, a Szalait pedig nyakon csapó Deslandes miért nem kapott újabb sárgát…

NB I, 2. forduló

Debreceni VSC – Kecskeméti TE 1-1 (0-0)
Debrecen, 4724 néző
v: Káprály
Debrecen: Megyeri – Kusnyír, Romancsuk, Deslandes, Sana – Baráth, Dzsudzsák – Sós (Kundrák, 63.), Bódi (Ferenczi, 76.), Szécsi – Bárány
Kecskemét: Varga B. – Katona B. (Katona M., 62.), Szabó A., Belényesi, Szalai G., Grünwald (Zeke, 62.) – Vágó (Meszhi, 71.), Nagy K., Szuhodovszki (Banó-Szabó, 63.) – Tóth B. (Szabó L., 71.), Djuranovic
gól: Bárány (67.), illetve Szabó L. (79., 11-esből)
sárga lap: Szécsi (61.), Deslandes (77.), Sana (84.), Kundrák (85.), Bárány (86.), Ferenczi (96.), illetve Djuranovic (45+4.), Vágó (55.), Grünwald (57.), Tóth B. (66.), Katona M. (81.), Zeke (96.)