Élő Magyar foci

Jól kezdett, de izzadós második félidővel húzta ki döntetlennel BL-selejtezőjét a Fradi

fradi.hu
fradi.hu

A Ferencváros 1-1-es döntetlent játszott a Bajnokok Ligája harmadik fordulójának első mérkőzésén az azeri Qarabag ellen.

A Slovan Bratislavát 4-1-re legyőző kezdőcsapatán nem változtatott Sztanyiszlav Csercseszov, ráadásul a hétvégéről elhalasztott bajnoki miatt nem kell pihentetnie egyik játékosát sem, hogy egy héttel később is rendelkezésre álljon. A kezdeti megilletődöttségén túllendülő Fradi hamar magához ragadta a kezdeményezést, többet birtokolta a labdát, de a hazaiak agresszív védekezésével nem tudott mit kezdeni úgy 10-15 percig. Ezután viszont egy nagy kavarodás végén Franck Boli fejelt egy gólt, amely után meglehetősen erőtlennek tűnt a Qarabag.

Csakhogy a semmiből kiegyenlített. A játékban nem nagyon volt benne a gól, de egy alacsonyan pattogós, erős szabadrúgás kijött Dibusz Dénesről, amit Owusu a kapuba passzolt. Innentől fokozatosan vette át az irányítást az azeri csapat, amely végül még egy gólt tudott lőni, ám ezt les miatt nem adta meg a játékvezető. Utólag kiderült, hogy teljesen jogosan. Térfélcsere után megnyomta az első 10-15 percet a Qarabag, egészen beszorult a Fradi és többször nagyon necces volt a helyzet Dibusz kapuja előtt, de annak ellenére is sikerült kivédekezni az azeri támadásokat, hogy Samy Mmaee-t és Knoestert is lecserélte Csercseszov – előbbit kényszerből, utóbbit vélhetően elővigyázatosságból.

Az utolsó 10-20 percre már mindkét csapat alaposan elfáradt, de összességében szinte végig a Qarabag próbálta betuszkolni a győztes gólt. Ehhez közel is állt több ízben, de a Fradi óriásit melózott azért, hogy 1-1 maradjon a végeredmény.

Bajnokok Ligája, selejtező, 3. forduló, első mérkőzés

Qarabag (azeri) – Ferencváros 1-1
Baku, Azersun Arena
v.: Andreas Ekberg  (svéd)
Qarabag: Mahammadalijev – Vesovics, Mustafazade, B. Hüseynov, Bayramov – Qarajev, Jankovics (Romao – 83.), Ozobic (Sejdajev – 79.)  – Owusu, Wadji (Leandro Andrade – 93.), Zoubir
Ferencváros: Dibusz – Botka, S. Mmaee (Thelander – 57.), Knoester (Kovacevic – 68.), Civic – Esiti, Laidouni (Besic – 88.) – A. Traoré, Zachariassen, Tokmac – Boli (Vécsei – 68.)
gól: Owusu (33.) ill. Boli (18.)
sárga lap: Jankovics (28.), Mustafazada (66.) ill. Botka (61.), Kovacevic (82.)

Elindult a mérkőzés

Tokmacék kezdték a meccset, de a hosszú indításból nem lett semmi. Csercseszov megkavarta picit a dolgokat, mintha Zachariassen játszana jobb, Traoré a bal oldalon, Boli és Tokmac pedig középen.

Két helyen változott a keret

Az már fix volt, hgoy a sérült Henry Wingo kikerült, Besic pedig átvette a helyét a BL-keretben, de váratlanul az utolsó pillanatban két helyen is cserélt Csercseszov. Fortune Bassey és Xavier Mercier is kikerült, helyükre Marquinhost és Ryan Mmaee-t nevezte a Fradi.

Olvasói sztorik