Magyar foci

Csak akkor kapnak jutalmat a DVTK focistái, ha feljutnak

dvtk.eu
dvtk.eu

A hétvégén kezdődik a magyar klubidény, az NB I mellett az NB II-ben is lejátsszák az első fordulót. A DVTK Siófokra utazik, pénteken pedig sajtótájékoztatót tartott a csapat, amelyen dr. Bajúsz Endre, a klub szakmai igazgatója is részt vett.

A cél a feljutás. A Diósgyőrnek mindig is az NB I-ben volt és van a helye. Olyan játékosokat akartunk idehozni, akik képesek feljuttatni a csapatot. (…) Új premizálási rendszer lép életbe, végre egy olyan csapat van, amely a teljesítményalapú bérezésre fog átállni: tehát, ha megvan a feljutás, a cél elérése, akkor fogják a jutalmat megkapni a végén

magyarázta a szakmai igazgató, aki arra is kitért, hogy mekkora átalakuláson ment át a diósgyőri keret, ugyanis összesen 18 játékos szerződését bontották fel, vagy adtak kölcsön, míg igazoltak tíz labdarúgót és több fiatal is csatlakozott az első csapathoz.

Kapcsolódó
Az azeri bajnok stílusa a Fradi számára ijesztő dolgokat mutat
A Puskás Akadémia kivételével három magyar futballcsapat továbbjutott az európai ligák harmadik selejtezőkörébe, azaz volt miről beszélgetni a Ziccerben.

Gyors, sokat futó csapatunk lesz ebben az idényben, amit már a felkészülési mérkőzéseken is látni lehetett.

A Diósgyőr 2021-ben az utolsó előtti helyen végzett az élvonalban és kiesett, majd első nekifutásra az NB II-ben ragadt. Pedig a szezon hajrájára, elég nagy ellenszenvet kiváltva a rivális Szegedtől csábította el Dragan Vukmirt vezetőedzőnek, ám végül így is a Vasas és a Kecskemét mögött végzett a harmadik helyen, így aztán nyáron jelentősen változások voltak a klubnál.

Olvasói sztorik