Magyar foci

Magyar válogatott játékossal erősített a Vasas

A 16-szoros válogatott Holender Filip az élvonalban újonc Vasas labdarúgócsapatában folytatja pályafutását. Az angyalföldi klub pénteken honlapján közölte, hogy 2025. június 30-ig szóló szerződést írt alá a játékossal.

Kapcsolódó
Rajtol az NB I, megállítja-e bárki a Fradi-úthengert?
Lefutott-e a bajnokság, lesz-e csapat, amely képes akár csak megszorítani a legutóbbi négy kiírás győztesét, a Ferencvárost. Körkép az NB I ma rajtoló évada előtt.

Nagy Miklós sportigazgató kiemelte: Holender sokoldalú, válogatott képességű játékos, aki a támadósorban és a szélen több poszton is bevethető. Holender Filip hangsúlyozta: boldog, hogy három év után visszatérhet Magyarországra.

Természetesen a válogatott is fontos számomra, de egyelőre kizárólag a Vasasra szeretnék koncentrálni, minél többet játszani és bizonyítani

– mondta.

Holender – aki szerdán ünnepelte 28. születésnapját – szülővárosában, a szerb Radnicki Kragujevac csapatában nevelkedett, ahonnan 15 évesen került a Budapest Honvédhoz, amelyben tíz év alatt 159 élvonalbeli mérkőzésen lépett pályára.

A 2016-17-es idényben bajnoki címet ünnepelt Kispesten, a 2018-19-es szezonban pedig 16 góllal holtversenyben az élen zárt egykori csapattársával, az olasz Davide Lanzafaméval.

Holender kispesti időszakát követően megfordult a svájci Luganóban, legutóbb pedig patinás szerb klubban, a Partizanban szerepelt.

A korábbi utánpótlás-válogatott játékos 2018 novemberében mutatkozott be a magyar válogatottban, legutóbb 2021 októberében, Anglia ellen lépett pályára.

Olvasói sztorik