Magyar foci

Böde jövő nyáron felhagy a profi labdarúgással

Czeglédi Zsolt / MTI
Czeglédi Zsolt / MTI
Ha az új paksi edző, Waltner Róbert nem számított volna rá, már másik klubban játszana Böde Dániel. A 17. NB I-es idényére készülő egykori válogatott csatár azonban egy évvel hosszabbított, és lehet, jövőre be is fejezi aktív pályafutását.

„Egy évig szerettem volna még profi szinten futballozni, úgy voltam vele, ha egy mód van rá, itt, de tudni akartam, számolnak-e velem. A kinevezését követően azért is ültem le az új vezetőedzővel, Waltner Róberttel, hogy erről beszéljünk. Ha azt mondja, nem számít rám, felesleges lett volna aláírnom még egy évet. Kerestek az NB I-ből, az NB II-ből, sőt az NB III-ból is, többen kérdezték, ha eldől, hogy nem maradok Pakson, tárgyalhatunk-e. Azt feleltem, igen, ám erre végül nem került sor. Örülök, hogy így alakult” – nyilatkozta a 35 éves támadó a Nemzeti Sportnak.

Kapcsolódó

Böde elmondta, tisztában van a lehetőségeivel, tudja, hogy lesznek mérkőzések, amikor nem lép majd pályára, de ezt az ő korában el kell fogadnia.

Az viszont nem elérhetetlen cél, hogy legalább 22 meccset és 15 gólt szerezzen – ezzel ugyanis 450 NB I-es mérkőzésig, és 150 bajnoki találatig jutna el pályafutásában.

Valószínű, hogy jövő nyáron felhagyok a profi labdarúgással. Feltett szándékom, hogy szülőfalum, Madocsa csapatában még futballozzak

– tette hozzá.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik