Magyar foci bajnokok ligája

A Fradit már a sajtótájékoztatón sem magyar játékos képviseli

www.fradi.hu/
www.fradi.hu/

A Fradi BL-meccsre készül Kazahsztánban, az FC Tobol vendégeként kezdi meg idei nemzetközi kupaszereplését a selejtezők 1. fordulójában. A csapat hétfőn utazott el az orosz határtól nem messze fekvő Kumiszba, majd hét óra repülés után magyar idő szerint este nyolc órakor, helyi idő szerint kedd hajnalban érkezett meg.

Rövid alvás, pihenő után Sztanyiszlav Csercseszov edzőnek jelenése volt az ilyenkor szokásos sajtótájékoztatón. Az orosz edző mellett azonban nem a keret valamelyik magyar labdarúgója foglalt helyet.

Pedig választék lenne bőven, a három kapus, Dibusz Dénes, Bogdán Ádám, Varga Ádám, Botka Endre, Vécsei Bálint, mellett még Pászka Lóránt is magyar nyelven nyilatkozhatott volna, de nem, a bosnyák Adnan Kovačević mondott angolul egy szép, körmondatot, majd utána távozott.

Nyilván bárkit odavezényelhet a klub egy ilyen kötelező két mondatra, de talán a magyar szurkolóknak jobban esne, ha magyar labdarúgó, magyar nyelven szólna hozzájuk.

Csercseszov edző sem mondott újdonságokat.

„A teljes kerettel csupán három edzőmeccset játszottunk, sokáig több válogatott futballistát is nélkülöznünk kellett. Ezzel együtt is úgy gondolom, hogy maximálisan kihoztuk ebből az időszakból, ami benne volt. Nehéz mérkőzés vár ránk, hiszen egyetlen együttes sem lesz véletlenül bajnok.

Talán némi előnyt jelenthet a Tobol számára, hogy a kazah bajnokság jelenleg is zajlik, ennek ellenére mi is felkészülten várjuk az idény kezdetét. Kostanayban a megérkezésünk óta sokkal hűvösebb van, mint Budapesten, az otthoni 35 fokos hőség után a szerdai időjárás olyan lesz, mintha tél lenne.

– idézte a fradi.hu az orosz edzőt, aki a sajtótájékoztató után edzést veszényelt a játékosainak.

A mérkőzésre magyar idő szerint szerda 16 órától, a a kostanayi Központi Stadionban.

A Fradi FC Tobol elleni BL-kerete:

Kapusok: Bogdán Ádám, Dibusz Dénes, Varga Ádám
Védők: Adnan Kovacevic, Botka Endre, Eldar Civic, Henry Wingo, Mats Knoester, Pászka Lóránd, Samy Mmaee
Középpályások: Aissa Laidouni, Anderson Esiti, Kristoffer Zachariassen, Stepjan Loncar, Vécsei Bálint, Xavier Mercier
Támadók: Adama Traoré, Carlos Auzqui, Franck Boli, Fortune Bassey, Marquinhos, Tokmac Nguen

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik