Magyar foci

Értékes mezt loptak a Puskás Arénából

police.hu
police.hu

A BRFK XIV. Kerületi Rendőrkapitányságán egy sportszergyártó cég képviselője még 2022. június 10-én tett feljelentést, mert a Puskás Arénában akkor még ismeretlen elkövetők az egyik Skybox helyiségből elloptak egy dedikált Carles Puyol mezt, amiben korábban az FC Barcelona ikonikus spanyol sztárja játszott.

A nyomozók két héttel később olyan információhoz jutottak, hogy egy férfi az egyik internetes hirdetőoldalon több százezer forintért árult egy mezt, amely teljes mértékben egyezett az ellopott darabbal. A rendőrök felvették a kapcsolatot a hirdetővel, majd miután rábólintottak a vételárra, egy találkozót beszéltek meg R. Józseffel a Keleti pályaudvarra. A férfi gyanútlanul meg is jelent a mezzel, átadta a vásárlóknak, majd várta a jussát; bankó helyett azonban be kellett érnie a csuklóján kattanó bilinccsel – számolt be a police.hu.

A rendőrök a kihallgatást követően azonosították az elkövető két társát is, és egy nappal később őket is kézre kerítették és elfogták. A mezt a rendőrök visszaadták jogos tulajdonosának. ​

Olvasói sztorik