Magyar foci

Meghalt Huták Antal, aki kétszer volt az év játékvezetője

74 évesen elhunyt Huták Antal korábbi élvonalbeli és FIFA-kerettag játékvezető.

Megemlékezésében az MLSZ honlapja azt írja, Huták Antal 1970-ben kezdte pályafutását, és első NB I-es meccsére tíz évvel később került sor, amikor a PMSC–Csepel találkozón bíráskodott.

Összesen 166 találkozón közreműködött a hazai élvonalban, kétszer fújta a sípot Magyar Kupa-döntőben, és kétszer választották az év játékvezetőjének.

1986-tól 1992-ig volt tagja a FIFA-keretnek, játékvezetőként 39, partjelzőként 40 nemzetközi találkozón kapott szerepet. Visszavonulása után sem szakadt el a futballtól, vezette az MLSZ Játékvezetői Bizottságát, amelynek később volt elnökhelyettese, küldője, és tagja is.

„Huták Antal emberi tulajdonságai és szakmai felkészültsége alapján is nagy népszerűségnek, tekintélynek örvendett a csapatok, játékosok és játékvezetők körében egyaránt. Végül 42 év után 2012-ben köszönt el a bírótársadalom nagy családjától. Ezt követően idejét leginkább a családjának és vállalkozásának szentelte. Vegyészmérnökként 23 elfogadott találmánya volt, munkáját az utolsó pillanatig ellátta. Fájó szívvel búcsúzik tőle az egész magyar labdarúgó- és játékvezető-társadalom” – olvasható a megemlékezésben.

Olvasói sztorik