Magyar foci

„Storcknak egyből leadtam a saját listám” – magyar szakember vihet játékosokat a belga élvonalba

Egyre több magyar szakember kap munkát külföldi futballkluboknál, az elmúlt egy hétben újabb két fiatal edzőről derült ki, hogy a következő idényt egy erősebb bajnokságban kezdi meg.

Lőw Zsolt már régóta a tűz közelében van, jelenleg a Chelsea-nél dolgozik másodedzőként, de a közelmúltban kapott állást Szabics Imre a svájci bajnok FC Zürichnél, illetve Bódog Tamás, aki a Hertha másodedzője lesz.

Ami friss hír, hogy a múlt héten Balogh Tamás, a fehérváriak vezető játékos-megfigyelője szerződött az angol élvonalban szereplő Brentfordhoz, míg a Debrecen másodedzője, Czuczi Mátyás – a korábbi szövetségi kapitány, Bernd Storck hívására – a következő szezontól a belga KAS Eupen alkalmazottja lesz.

A 41 éves szakember a Videoton és a Puskás Akadémia után dolgozott a horvát Hajduk Split, a lengyel Wisla, a ciprusi AEK Larnaca, a Dunaszerdahely, illetve a Magyar Labdarúgó Szövetség videóelemzőjeként, legutóbb pedig Debrecenben tevékenykedett.

„Hétfőn volt az első edzésünk, mindenkivel megismerkedtem a klubban, nagyon szimpatikusak, ez az egyik legprofibb hely abból a szempontból, ahogyan készültek rám. A csapatunk sok fiatal tehetségből áll, akik akár valamelyik topbajnokságban is játszhatnak majd, az már látszódott az első tréningen is, hogy iramban, technikai képzettségben is magas szintű az együttes” – nyilatkozta a Csakfoci.hu-nak.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

KAS Eupen (@kaseupenofficial) által megosztott bejegyzés

Storckot még Dunaszerdahelyen ismerte meg 2021 januárjában, azóta tartották is a kapcsolatot. Ő hívta a csapathoz, Czuczi pedig úgy érezte, ez jó lépcsőfok lenne az előrelépéshez.

„2016-ban, amikor a Puskás Akadémiánál dolgoztam, meg kellett hoznom egy nagy döntést. A Puskásnál nagyon jó dolgom volt, tényleg minden munkakörülmény szupernek számított. Azt kellett eldöntenem, hogy hosszú távra rendezkedjek be erre, vagy ugorjak bele egy másik életbe. A feleségem és én is inkább azok a típusok vagyunk, akik keresik a kihívásokat. Ilyenkor nem is az anyagiak a legfontosabbak a számomra, hanem, hogy minél többet fejlődhessek.”

A Videotonnál scoutként kezdte, ezután lett Joao Carrillónál videoelemző, de a Hajduk Split óta több helyen is már másodedzőként is dolgozott. De nem tesz le arról, hogy esetleg egyszer vezetőként is dolgozzon.

Most a legfontosabb, hogy minél többet fejlődjek másodedzőként, de ha azt érzem majd, hogy készen állok rá, akkor lehetséges a vezetőedzői poszt is. Egyelőre azonban még nem ebben gondolkodom.

Arra a kérdésre, hogy az átigazolási időszakra ajánlhat-e játékosokat a magyar bajnokságból, igennel felelt.

„Storcknak egyből leadtam a saját listám, akikről úgy gondoltam, hogy segíthetnek Magyarországról, illetve azokból a bajnokságokból, amelyeket jobban ismerek. De Storck is folyamatosan követi a magyar labdarúgást.”

Olvasói sztorik