Farkas Norbert / 24.hu
Magyar foci

Meggyőző győzelemben reménykednek az angolok a magyarok elleni meccsen

Kedden a negyedik fordulót rendezik a Nemzetek Ligája A divíziójának 3. csoportjában, ahol a második helyen álló Magyarország látogat az eddig nyeretlen Angliához. Az angolok a sorozatot egy budapesti vereséggel kezdték, azt követően 1-1-es döntetlent játszottak Németországgal, és egy 0-0-t Olaszországgal.

Gareth Southgate a hétfői sajtótájékoztatóján azt mondta, többféle céljuk is van a júniusi mérkőzések során, de most csak arra koncentrálnak, hogy legyőzzék Marco Rossi csapatát. Ezzel egybecseng a BBC-n megjelent előzetes is, amelyben nemcsak győzelmet, hanem egy meggyőző sikert vár Angliától a szerző.

Phil McNulty arra fűzte fel a gondolatmenetét, hogy hiába elfogadható érv, hogy a játékosok elfáradtak a hosszú szezon végére, amíg tavaly az egész ország a csapat mögött állt, egy évvel később már egyre többen elégedetlenek a válogatott konzervatív felfogása miatt. Ugyan a vb-selejtezőket viszonylag simán lehozta a csapat, a Nemzetek Ligájában három meccsen képtelen volt akcióból gólt szerezni, az eddigi egyetlen találatot Harry Kane büntetőből jegyezte. És, ha már Kane, a vb óta eltelt meccseken az ő nevéhez fűződik az angol gólok egyharmada, azaz tőle függ Southgate válogatottja, ami komoly problémákat vetít előre a világbajnokság előtt.

Kapcsolódó
Magyar válogatott mezben minden fájdalomnak el kell tűnnie
Marco Rossi szerint az elmúlt két napban kipihenték magukat a játékosok.

A cikkíró azt is felhozza, hogy a bő keret tagjai közül egyelőre kevesen tudtak maradandót alkotni, Tammy Abrahamet, Jadon Sanchót és Marcus Rahsfordot hozva fel példaként. Erre egyébként a kapitány is utalt kedden, hogy itt lenne az ideje, hogy a keretből többen is megmutassák magukat.

McNulty azzal zárja a cikkét, hogy ebből a helyzetből egy magyarok elleni sikerrel kászálódhatna ki Anglia, és akkor talán mindenki jó szájízzel zárhatná le a szezont.

A keddi meccset 20.45-től rendezik Wolverhamptonban. A játékvezető a 2022-es Bajnokok Ligája-döntőt is vezető Clément Turpin lesz. A Nemzetek Ligája A divíziójának csoportgyőztesei a sorozat négyes döntőjébe jutnak, míg a csoportutolsók kiesnek a B divízióba.