Magyar foci

Romániából érkezhet a Fehérvár új edzője

Alex Nicodim / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Alex Nicodim / NurPhoto / NurPhoto via AFP

A 2021-2022-es idényt még Szabics Imrével kezdte el a MOL Fehérvár, majd a korábbi válogatott játékost február közepén Michael Boris váltotta. A német edző szerződése június 30-ig érvényes, és a Fehérvárnak opciós joga van arra, hogy meghosszabbítsa, de egy román lap úgy tudja, az NB I negyedik helyezettjénél nem Borisszal képzelik el a folytatást.

A Playsport azt írja, hogy a Fehérvár az Universitatea Craiova edzőjét, Laurențiu Reghecampfot szemelte ki.

A craiovai csapat a harmadik helyen végzett a bajnokságban, és mivel a Konferencia Liga-szereplésért zajló párharcban 2-0-ra győzött a Botosani ellen, így a következő szezonban ugyanabban a kupasorozatban szerepel majd, mint a Fehérvár.

A 46 éves Reghecampf játékosként megfordult Ausztriában, Bulgáriában, valamint német klubokban is, a legtöbben talán az Energie Cottbusból emlékezhetnek rá, ahol 86 Bundesliga-meccsen szerepelt 2000 és 2003 között.

Edzőként román és arab kluboknál dolgozott, a Craiovát 2021 nyarán vette át, és jövő júniusig szól a szerződése, vagyis ki kell vásárolni őt a szerződéséből, de a Playsport szerint ez nem okozhat gondot a Fehérvárnak.

Olvasói sztorik