Magyar foci

Csaknem negyvenezer néző előtt lett kupagyőztes a Fradi

Illyés Tibor/MTI
Illyés Tibor/MTI

A Ferencváros szerdán 3-0-ra legyőzte a Paksi FC együttesét a Magyar Kupa döntőjében.

Kapcsolódó
Az Újpest legyőzésével lett bajnok a Ferencváros
A 95. percben kezezés miatt nem adták meg a lila-fehérek gólját, így idén is a Fradi nyerte a bajnokságot.

Nagy lendülettel vetette magát küzdelembe a Fradi, egyből magához ragadta a kezdeményezést. Ebből hamar gól is született, a 16. percben Laidouni indította Kristoffer Zachariassent, aki Marquinhost hozta helyzetbe. A brazil csatár viszont önzetlenül visszapasszolt Zachariassenhez, aki így közvetlen közelről lőhetett a kapuba.

Az első félidőben még Franck Boli is betalálhatott volna egy szöglet utáni kavarodás végén, de nem tudta a trükkösen pattanó labdát a hálóba kotorni, majd Auzqui találta el a felső lécet egy nagy lövéssel. Térfélcsere után sokkal jobban nézett ki a Paks támadó játéka, de nem talált rést a pajzson, csak egy-egy villanásra futotta.

Eközben viszont az FTC ígéretes kontrákat vezetett és a 83. percben Boli megduplázta az előnyt, Szélpál mellett lefordult és még estében a jobb alsóba tekert. Ezután rohant előre a Paks, amiből aztán Boli meglőhette az újabb gólját: Szélpál és Lenzsér közé mozogva futtából lőtt a bal fölső sarokba.

Ezzel a kupa sorsa eldőlt, a Ferencváros 38.979 néző előtt, kiváló hangulatban nyerte meg a döntőt.

Ennek még a MOL Fehérvár FC is örülhet, mert az eredmény egyben azt jelenti, hogy a Vidi indulhat nyáron az európai Konferencia Liga selejtezőjében, mivel negyedik helyen zárja az NB I-et.

Végeredmény – Magyar Kupa, döntő

Ferencváros-Paks 3-0 (1-0)

Olvasói sztorik