Magyar foci

Drámai hajrában húzta be agyonnyert meccsét az MTK

Az MTK Budapest hajrában szerzett góllal 3-2-re nyert a Zalaegerszeg vendégeként az NB I 30. fordulójának első vasárnapi mérkőzésén.

Az első negyedóra végéhez közeledve az első helyzetéből gólt szerzett az MTK, Stieber ívelését követően Futács jobbal okosan emelte el a labdát Demjén kapus mellett (0-1). A 20. percben egyenlíthetett volna a ZTE, de Halilovic a kapufára fejelte a labdát.

A második félidőt is góllal nyitotta az MTK, ismét Futács volt eredményes (0-2).

A ZTE hamar szépíteni tudott, négy perc múlva ugyanis Tajti jobb oldali beadását követően Spoljaric rosszul találta el a labdát, de az a földről a jobb felső sarokba pattant (1-2).

A hajrában lendületesebben futballoztak a hazaiak, és a 88. percben góllá érett, Zsóri lövése egy védőn és a kapuson is megpattanva csorgott a gólvonal mögé (2-2).

Meglepő módon a gól mintha a ZTE-t ijesztette volna meg, a vendégek ugyanis előbb Miovski, révén lesgólt szereztek, majd a 91. percben Kovácsréti jobb oldali beadása lécről Grozav elé pattant, aki egy lépésről betalált. A védők lest reklamáltak, a VAR azonban érvényesnek látta – így az MTK végül 3-2-re győzött, és életben tartotta bennmaradási reményét.

Főleg azt követően, hogy a Gyirmót nem tudott nyerni Újpesten, így visszacsúszott az utolsó helyre.

A kezdőjében magyar mezőnyjátékos nélkül felálló hazaiak azonnal magukhoz ragadták a kezdeményezést, sorra alakította ki a lehetőségeket, ám a 14. percben Nagy Patrik kapáslövésével meglepetésre mégis a vendégek szereztek vezetést. Az Újpest a szünet előtt Mitrovic révén egyenlített (1-1).

A szünetben sérülés miatt le kellett cserélni a hazaiak egyetlen magyar játékosát: Pajovic váltotta Banait, aki egy kivetődésnél kapott rúgást a kezére.

Az Újpest a tizenhatosához szegezte a Gyirmótot, amely kilenc mezőnyjátékossal védekezett, és ugyan a 64. percben Csörgő kezezése miatt büntetőt kapott, azt Zivzivadze a kapu fölé lőtte.

Nem tört meg a házigazdák lendülete, továbbra is óriási nyomás alatt tartották ellenfelüket. A hajrában aztán gólt eredményezett ez a mezőnyfölény és a sok helyzet: Onovo ollózó mozdulattal talált a kapuba (2-1).

A hátrányba került Gyirmót a ráadásban támadást is vezetett, Ventura remekbe szabott lövésével pedig egyenlített és pontot mentett (1-1)

A bennmaradásért küzdő Gyirmót immár tíz forduló óta nyeretlen az NB I-ben, öt vereség mellett ötödször ért el döntetlent. Viszont a szezonban ötödik fővárosi vendégjátékát követően is veretlen: három győzelem mellett másodszor játszott döntetlent.

NB I, 30. forduló

ZTE FC – MTK Budapest 2-3 (0-1)
Zalaegerszeg, 1992 néző
v.: Karakó
ZTE: Demjén – Lesjak, Serafimov, Mocsi, Gergényi (Spoljaric, a szünetben) – Sankovic – Grzan, Halilovic (Zsóri, 59.), Tajti (Posztobányi, 59.), Bedi – Ubochioma
MTK: Mijatovic – Varju, Nagy Zs., Rajkovic, Herrera – Ramadani, Horváth A. – Kovács M. (Mezei, 66.) – Stieber (Kovácsréti, 84.), Futács (Miovski, 70.), Vancsa (Grozav, 84.)
gól: Spoljaric (58.), Zsóri (86.), illetve Futács (14., 55.), Grozav (91.)
sárga lap: Sankovic (13.), Grzan (23.), Tajti (34.), illetve Stieber (31.), Ramadani (42.), Rajkovic (45+1.)

 

Újpest FC – Gyirmót FC Győr 2-2 (1-1)
Szusza Ferenc Stadion, 3441 néző
v.: Bogár
Újpest: Banai (Pajovic, a szünetben) – Pauljevic, Kutrumpisz, Diaby, Kastrati – Boumal (Katona, 60.), Onovo – Croizet (Bjelos, 87.), Mitrovic, Beridze (Simon K., 87.) – Zivzivadze
Gyirmót: Rusák – Szegi, Csörgő, Széles, Hajdú (Zeke, 50.) – Vass Á. (Radics, 70.) – Hasani (Simon A., 70.), Klimovic (Ventura, 50.), Nagy P. (Herjeczki, 87.), Medgyes Z. – Varga B.
gól: Mitrovic (45+2.), Onovo (84.), illetve Nagy P. (14.), Ventura (90.)
sárga lap: Szegi (22.), Medgyes Z. (35.), Varga B. (82.), Széles (84.), Ventura(89.)

Olvasói sztorik