Magyar foci

Meghalt Raduly József, a legidősebb magyar válogatott futballista

Facebook.com/Vasassc
Facebook.com/Vasassc

94 évesen elhunyt Raduly József, a Vasas legendája, aki haláláig a legidősebb magyar válogatott labdarúgónak számított.

Raduly József 1927. május 6-án született Budapesten, de gyerekkora nagy részét Balatonszárszón töltötte. A második világháború alatt előbb amerikai, majd a Berlint elfoglaló szovjetek fogságába esett, ahonnan csak öt év múlva szabadult.

Hazatérése után a Postás futballistája lett, 1952-ben már az NB I-ben játszott a csapattal, amelynek edzője Baróti Lajos volt. Két idényt töltött a Postásnál, majd Baróti magával vitte a jobbszélsőt a Vasashoz, ahol hét szezon alatt 133 bajnokin szerepelt, és 21 gólt szerzett. Tagja volt a Vasas első bajnok-, valamint MNK-győztes csapatának, és kétszer hódította el a Közép-Európa Kupát.

A magyar válogatottban kétszer szerepelt, Svájc és Svédország ellen is győztes csapat tagja volt. 1959-ben egy lábtörés vetett véget élvonalbeli pályafutásának, olvasható az MLSZ oldalán. Visszavonulása után belekóstolt az edzősködésbe is, Illovszky Rudolf segítőjeként részese volt a Vasas mindmáig utolsó, 1977-es bajnoki címének.

A klub Facebook-oldalán olvasható búcsúztatóban azt írják, Raduly március 13-án járt utoljára a Vasas-stadionban, amelyben a nevét viseli az egyik szektor. A csapat akkor 2-0-ra győzött a Győr elleni NB II-es mérkőzésen.

Olvasói sztorik