Magyar foci

A magyar labdarúgó akadémiák éppen jelesre vizsgáznak emberségből

A magyar labdarúgó akadémiák éppen jelesre vizsgáznak emberségből. A Várda Labdarúgó Akadémián szállásolták el a Dinamo Kijev tizenegy korosztályos labdarúgóját, az egyesület mindeddig több mint négyszáz ukrajnai sportoló gyermek elszállásolását és továbbszállítását szervezte meg – számolt be az nso.hu riportjában.

Kisvárda mellett a Diósgyőri Akadémia is harminc Ukrajnából elmenekült fiú labdarúgót, és két leány röplabdázót fogadott be. A gyerekeket és a velük érkező tizenkét kísérőt a Karacs Teréz Középiskolai Kollégiumban, illetve a Miskolci Petőfi Sándor Kollégiumban helyezték el és a szállás mellett a napi étkezésüket, illetve a rendszeres edzéslehetőséget is biztosítani tudják a DVTK edzőközpontjában.

Hasonló módon járt el a győri Fehér Miklós Akadémia is. A harminc, zömében 14-16 éves srácot az Olimpiai Sportparkban minden igényt kielégítő, jól felszerelt szobákban szállásolták el, ezen felül minden mást, kezdve a napi háromszori étkezéssel, az edzéslehetőségen át az Akadémia biztosítja számukra.

Vásárosnaménybe és érkezett múlt hét pénteken ötvenegy 16 és 18 év közötti, Ukrajnából menekült futballista, akiket a tarpai Sándor István Labdarúgó Akadémia segít edzéslehetőséggel, oktatással.