Magyar foci

Rosszul kezdett, de remek második félidővel rangadót nyert a Fradi

Kovács Tamás / MTI
Kovács Tamás / MTI

A címvédő Ferencváros hátrányból fordítva 2-1-re legyőzte a vendég Kisvárdát a labdarúgó NB I 23. fordulójának vasárnapi zárómérkőzésén, ezzel öt pontra növelte előnyét a tabella élén.

Kapcsolódó
Döbbenetes lejtmenet, lassan a kiesés ellen küzd a Fehérvár
Sorozatban hatodszor is kikapott a csapat, ezúttal Zalaegerszegen.

Fél órát kellett várni az első gólra, az addig is aktívabb Kisvárda – egy videóbírós elemzés után, kezezésért megítélt büntetőből – Bumba szerzett vezetést (0-1).

A bekapott gól visszavetette az addig is halványabban futballozó fővárosiakat, teljesítményüket saját közönségük is gyengének értékelte, írta az MTI.

A fordulást követően jelentősen javult a szünetben kettős cserét végrehajtó Ferencváros játéka, átvette a kezdeményezést, és az 58. percben egy végletekig kijátszott ziccer során Boli egyenlített.

Ezt követően is fölényben játszott a címvédő, ez a ráadásban Tokmac szemfüles és higgadt megoldásával győztes gólt eredményezett (2-1).

A megszerzett három pont azt jelenti, hogy a Ferencváros – amely a tavaszi hazai bajnoki mérkőzései közül először győzött – előnye a Puskás Akadémia és a Kisvárda előtt öt pont a tabella élén.

NB I, 23. forduló

Ferencvárosi TC – Kisvárda Master Good 2-1 (0-1)
Groupama Aréna, 6727 néző
v.: Pintér
Ferencváros: Dibusz – Wingo, Blazic, Kovacevic, Civic – Laidouni, Esiti (Marquinhos, a szünetben; Besic, 95.) – Auzqui (Zubkov, 59.), Tokmac, Zachariassen (Gavric, 80.), – Bassey (Boli, a szünetben)
Kisvárda: Dombó – Peteleu, Prenga, Cirkovic, Leoni – Melnyik, Zlicic (Gosztonyi, 88.) – Camaj (Navratil, 72.), Ötvös, Bumba (Asani, 72.) – Mesanovic (Makowski, 83.)
gól: Boli (58.), Tokmac (91.), illetve Bumba (31., 11-esből)
sárga lap: Esiti (24.), Bassey (30.), Civic (83.), illetve Leoni (5.), Ötvös (16.), Gosztonyi (89.)

Olvasói sztorik