Magyar foci

Petrjak gólt lőtt, majd zokogva üzent a világnak

Ivan Petrjak hatalmas gólt szerzett, majd ukrán csapattársaival a kamera előtt üzente a világnak, hogy elég volt a háborúból.

Kapcsolódó
Nyolc ukrán menekültet fogadott be a Fehérvár légiósa
Az ukrán sajtóban Ivan Petrjak is hőssé vált.

A Fehérvár 27 éves ukrán játékosa a másodosztályú ETO FC otthonában rendezett Magyar Kupa-negyeddöntőn szerzett vezetést csapatának.

A gól után a játékos könnyeivel küzdve, három honfitársával – Artem Sabanovval, Jevhenyij Makarenkóval és Bohdan Ljednyevvel – a pólóján üzente, elég volt a háborúból.

Ez a gól azonban nem volt elég a győzelemhez, az ETO a 71. percben Kiss Máté szép szabadrúgásával egyenlített (1-1), egy perc múlva pedig a vendégek megfogyatkoztak, miután Fiola Attila megkapta második sárga lapját.

A 92. percben Óvári Zsoltot buktatta a 16-oson belül Stopira, a büntetőt Farkas Balázs magabiztosan a jobb alsó sarokba lőtte (2-1).

A mérkőzés végén a fehérvári szurkolók még megpróbáltak a lelátón elégtételt venni, de a biztonságiak közbeléptek.

Magyar Kupa, negyeddöntő

ETO FC (NB II) – MOL Fehérvár FC 2-1 (0-1)
Győr, v.: Zierkelbach
ETO FC: Fadgyas – Kovács K., Kiss M., Bagi, Csonka, Forgács (Tamás K., 58.) – Vitális, Tuboly, Torma, Szimcso (Óvári, 67.) – Farkas B. (Bacsa, 95.)
Fehérvár FC: Kovács D. – Bese (Nego, 61.), Fiola, Stopira, Hangya – Rúben Pinto, Ljednyev (Makarenko, 61.), Alef – Dárdai (Kodro, 94.), Petrjak (Rus, 80.), Nikolics (Funsho, 80.)
gól: Kiss M. (71.), Farkas B. (93., 11-esből), illetve Petrjak (43.)
sárga lap: Farkas B. (3.), Toma (61.), Kovács K. (64.), illetve Ljebnyev (55.), Fiola (58., 72.), Pinto (78.)
piros lap: Fiola (72.)

 

Az elődöntő párosítása
ETO FC Győr (NB II) – Ferencváros
Paks – Újpest

 

A meccseket április 19-20-án játsszák.

Olvasói sztorik