Magyar foci

Sallói Szabics menesztéséről: A rosszul sikerült tavaszi rajt negatív hatással volt a játékosokra is, így sajnos a váltás elkerülhetetlen volt

Koszticsák Szilárd / MTI
Koszticsák Szilárd / MTI

A hétvégi fordulóban már új edző, Michael Boris irányítja majd a Mol Fehérvár FC-t, miután a vezetőség elköszönt Szabics Imrétől.

Kapcsolódó
Az újabb vereség után menesztették Szabicsot Fehérvárról
Idén mindhárom bajnokiját elveszítette a Vidi, amely tíz pontra van elmaradva a dobogós helyektől.

A váltás nem volt váratlan, mivel a három 2022-es meccsen egyetlen pontot sem szerzett a fehérvári csapat.

„Ahogy korábban is beszéltem róla, egy átalakulási és építkezési időszakban vagyunk, amelyben a klub egy fiatal magyar edzői stábnak adott lehetőséget. A tulajdonossal egyeztetve folyamatosan értékeltük a helyzetet, és abban állapodtunk meg, hogy ha már lehetőséget adtunk, akkor maradjunk türelmesek és ne kapkodjunk, hiszen számítottunk rá, hogy a csapat újraépítése nem lesz zökkenőmentes és rövidtávon az eredményesség rovására is mehet. A rosszul sikerült tavaszi rajt negatív hatással volt a játékosokra is, így sajnos a váltás elkerülhetetlen volt” – nyilatkozta a klub oldalán Sallói István sportigazgató, aki hozzátette, hogy Szabicsnak, valamint segítőinek, Torghelle Sándornak és Juhász Rolandnak játékosként sokat köszönhetett a magyar labdarúgás.

Sallói szerint az új edző, Boris az utánpótlás-válogatott, valamint az MTK trénereként is jó munkát végzett, és annak az intenzív játékstílusnak a képviselője, amelyet ők is látni szeretnének.

A Fehérvár a téli átigazolási időszakban három külföldi légióst szerzett meg, az osztrák válogatott középpályás Peter Zulj és az ukrán válogatott bő keretében már szerepet kapó, szélsőként és támadó középpályásként is bevethető Bohdan Lednev, valamint az ukrán válogatott védő Artem Sabanov érkezett.

„A szezon elején arról beszéltünk, hogy három átigazolási időszak kell ahhoz, hogy a csapat versenyképes legyen a következő bajnoki évadban, ebből kettő eltelt. A nyári még inkább csak egy fél átigazolási időszak volt, a téliben szerettünk volna intenzívebbek lenni és több játékost igazolni. A tervünk 4-5 játékos igazolása volt, ebből három sikerült, illetve Géresi Krisztián visszatért a Puskás Akadémiától, Evandro visszatért a szerb élvonalból, Rúben Pinto pedig felépült az Achilles-ín-szakadásból, így ilyen tekintetben fejlődött a keret.

Nyáron lesz lehetőségünk mélyebben belenyúlni a csapatba

– magyarázta Sallói.

Aki azt is elmondta, a jövőben nagyobb hangsúlyt fektetnek arra, hogy olyan játékosokat igazoljanak, akik vezérek lehetnek a csapaton belül. Az átalakulás ellenére a csapat céljai nem változtak, a vezetőség azt várja a Viditől, hogy nyerje meg a Magyar Kupát, valamint érjen oda a dobogóra.

20 meccs után 29 pontja van a fehérvári csapatnak, és így 10 pont a hátránya a harmadik Kisvárda mögött. Boris a hétvégén az Újpest ellen debütál a fehérvári kispadon.

A kiemelt képen Stopira látható a Budapest Honvéd elleni bajnokin.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik