Magyar foci

403 perce gólképtelen az Újpest az élvonalban

Azok után, hogy az Újpest kedden 2-1-re győzött a Kisvárda ellen a Magyar Kupa nyolcaddöntőjében, a pénteki bajnokin egyik csapat sem tudott betalálni. A fővárosiak három vereség után jutottak ismét ponthoz, de ez sorozatban már a negyedik mérkőzésük volt az élvonalban, amelyen nem szereztek gólt.

Gyenge iram mellett sok szabálytalansággal és rengeteg hibával vette kezdetét a mérkőzés – a mezőnyben 18 légióssal –, és némi javulást csak a szünet előtti hajrá hozott, írta tudósításában az MTI.

Kapcsolódó
Fehérvárról igazolt válogatott csatárt az Újpest
Budu Zivzivadze kölcsönben a lila-fehéreknél folytatja.

Újpesti részről a félidő elején Beridze vétett ziccert, majd a 38. percben az ötösről egy akción belül kétszer hagyott ki ordító gólhelyzetet, a vendégektől Asani tesztelte kétszer Banait, aki hárított.

A fordulás kevés elszántságot és iramot hozott ugyan, de továbbra is a pontatlanság jellemezte a játékot, így a kapuk nem forogtak veszélyben. Mivel érdemi változást az eredményben és a játékban sem hozott a folytatás, maradt a gól nélküli döntetlen.

Az Újpest immár 403 perce gólképtelen az élvonalban, legutóbb december 12-én Yohan Croizet szerzett gólt a Paks ellen

NB I, 20. forduló

Újpest FC – Kisvárda Master Good 0-0
Szusza Ferenc Stadion, 1810 néző
v.: Berke
Újpest: Banai – Kastrati, Kutrumpisz (Diaby, a szünetben), Kuusk, Antonov – Pauljevic (Simon, 78.), Csongvai, Mitrovic, Bjelos – Croizet (Viana, 68.), Beridze
Kisvárda: Dombó – Peteleu, Kravcsenko, Prenga, Matheus Leoni – Ötvös (Zlicic, 81.), Makowski (Navratil, 69.), Melnyik (Karabeljov, 81.) – Asani (Camaj, 69.), Mesanovic, Bumba
sárga lap: Croizet (29.), Viana (80.), illetve Matheus Leoni (16.), Ötvös (57.), Peteleu (81.)

 

Olvasói sztorik