Magyar foci

Két felcsúti játékos Európa legtehetségesebbjei közt

pfla.hu
pfla.hu

A Sporttudományok Nemzetközi Központja (CIES) ezúttal egy olyan rangsorral jelentkezett, amelyben a 2002-ben, vagy azt követően született, vagyis a jelenlegi U20-as korosztály legtehetségesebb száz labdarúgóját gyűjtötte össze az Instat-index alapján, de ezúttal kimaradtak az öt topbajnokság (angol, francia, német, olasz, spanyol) játékosai, de így is 31 liga játékosai közül válogatott. Az egyetlen kitétel az volt, hogy legalább 450 percet a pályán kellett tölteniük a bajnokságban.

Két NB I-es focista is bekerült, mindketten a Puskás Akadémia játékosai.

Kapcsolódó
„Igenis vannak világszínvonalú tehetségeink” – 3 millió euróért adta el 17 éves játékosát az MTK
Vancsa Zalánt a Manchester Cityt is működtető City Football Group vette meg, de nem Angliában, hanem Belgiumban játszhat majd.

Az egyikük a román utánpótlás-válogatott Marius Corbu, a 19 éves középpályásnak ebben a szezonban négy gólja is van az NB I-ben, az Instat-indexe pedig 238,2. A támadók között Komáromi György nevét találjuk, a 20 éves játékos eddig 15 bajnokin egy gólnál és három gólpassznál jár, az indexmutatója pedig 231. Mindketten csereként léptek pályára 2022 első bajnoki fordulójában, amikor a felcsútiak 1-0-ra legyőzték a Fehérvárt.

A posztokra lebontott listát ITT találja.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik