Magyar foci

A BL-ben is pályára lépett a Honvéd egyik új igazolása

honvedfc.hu
honvedfc.hu

Bár a nyolcadik helyen telel a Budapest Honvéd az NB I-ben, Horváth Ferenc csapata egyáltalán nem lehet nyugodt, mindössze öt pontra van ugyanis a kiesőhelyek előtt. A klub így egy nap alatt két erősítést is bejelentett, Olekszandr Petrusenko után Marko Petkovic is Kispesten folytatja.

Kapcsolódó
Válogatott játékost csábítana haza a Honvéd
Marko Petkovic és Samuel Asamoah mellett Holender Filip is érkezhet.

Petrusenko 23 éves, védekező középpályás. Eddig csak hazájában, Ukrajnában játszott: a Dinamo Kijevben nevelkedett, a klub második csapatában játszott, majd a Girnyk-Sporthoz igazolt, legutóbb pedig az FK Minaj labdarúgója volt. Másfél évre írt alá.

Ez az első, hogy idegenlégiósként teszem próbára magam, nagy lépés a karrieremben, várom már, hogy találkozzak a társakkal, a vezetőedzővel, és hogy az edzéseken, illetve a meccseken megmutathassam, mire vagyok képes.

honvedfc.hu Olekszandr Petrusenko.

Petkovic 29 éves, jobb oldali védő, a Topolyától érkezik. A négyszeres szerb válogatott labdarúgó másfél évre írt alá, hosszabbítási opcióval. Korábban játszott az OFK Beográdban, a Crvena zvezdában (nyert két bajnoki címet a csapattal) és a Szpartak Moszkvában is, az oroszoknál két mérkőzésen a Bajnokok Ligája csoportkörében is pályára lépett – majd, amikor az orosz klub szerződést bontott vele, utána egy évig nem volt csapata. Fél évet eltöltött a portugál élvonalban játszó Tondelában, majd másfél évig futballozott Topolyán.

A Honvéd egy gazdag történelemmel, remek lehetőségekkel bíró klub, örömmel írtam alá a szerződésemet az együttessel.

Remek körülmények fogadtak a csapat edzőközpontjában, láttam a stadiont is, nagyon szép a létesítmény, a célom, hogy segítsek a Honvédnak a minél jobb tavaszi szereplés elérésében. Természetesen Nenad Lukiccsal is beszéltem a megállapodás előtt, dicsérte a Honvédot, izgatottam várom az új kihívást a karrieremben” – nyilatkozta a klubhonlapnak Petkovic.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik