honvedfc.hu
Magyar foci sport

A BL-ben is pályára lépett a Honvéd egyik új igazolása

Bár a nyolcadik helyen telel a Budapest Honvéd az NB I-ben, Horváth Ferenc csapata egyáltalán nem lehet nyugodt, mindössze öt pontra van ugyanis a kiesőhelyek előtt. A klub így egy nap alatt két erősítést is bejelentett, Olekszandr Petrusenko után Marko Petkovic is Kispesten folytatja.

Kapcsolódó
Válogatott játékost csábítana haza a Honvéd
Marko Petkovic és Samuel Asamoah mellett Holender Filip is érkezhet.

Petrusenko 23 éves, védekező középpályás. Eddig csak hazájában, Ukrajnában játszott: a Dinamo Kijevben nevelkedett, a klub második csapatában játszott, majd a Girnyk-Sporthoz igazolt, legutóbb pedig az FK Minaj labdarúgója volt. Másfél évre írt alá.

Ez az első, hogy idegenlégiósként teszem próbára magam, nagy lépés a karrieremben, várom már, hogy találkozzak a társakkal, a vezetőedzővel, és hogy az edzéseken, illetve a meccseken megmutathassam, mire vagyok képes.

honvedfc.hu Olekszandr Petrusenko.

Petkovic 29 éves, jobb oldali védő, a Topolyától érkezik. A négyszeres szerb válogatott labdarúgó másfél évre írt alá, hosszabbítási opcióval. Korábban játszott az OFK Beográdban, a Crvena zvezdában (nyert két bajnoki címet a csapattal) és a Szpartak Moszkvában is, az oroszoknál két mérkőzésen a Bajnokok Ligája csoportkörében is pályára lépett – majd, amikor az orosz klub szerződést bontott vele, utána egy évig nem volt csapata. Fél évet eltöltött a portugál élvonalban játszó Tondelában, majd másfél évig futballozott Topolyán.

A Honvéd egy gazdag történelemmel, remek lehetőségekkel bíró klub, örömmel írtam alá a szerződésemet az együttessel.

Remek körülmények fogadtak a csapat edzőközpontjában, láttam a stadiont is, nagyon szép a létesítmény, a célom, hogy segítsek a Honvédnak a minél jobb tavaszi szereplés elérésében. Természetesen Nenad Lukiccsal is beszéltem a megállapodás előtt, dicsérte a Honvédot, izgatottam várom az új kihívást a karrieremben” – nyilatkozta a klubhonlapnak Petkovic.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!