Bruzák Noémi / MTI
Magyar foci sport

Dzsudzsák: Ha valakinek, akkor nekem biztosan nem kell senki felé elszámolnom

35. születésnapját ünnepli egy nappal karácsony előtt Dzsudzsák Balázs, a DVSC csapatkapitánya.

Nyilván kimondani sok, vagy mondhatom, hogy furcsa, de abszolút nem érzem magam annyinak. Sőt azt mondom, ha jó közegben van az ember, és jó emberekkel veszi magát körbe, akkor azt érzi, hogy közéjük tartozik, a mi öltözőnk pedig eléggé fiatal, a fiatalok pedig húznak magukkal. Szóval tényleg csak a szám, a 35 az, amit picit zavaró kimondani, de ez van.

– nyilatkozta Dzsudzsák a DIGI Sport híradójának, a Sport 24-nek.

A 108-szoros válogatott Dzsudzsák hat góllal és hét gólpasszal zárt az őszt, és a Nemzeti Sport posztonkénti rangsorában 6,33-as átlaggal ő lett az első a támadó középpályások között, így bekerült az ősz válogatottjába is.

„Fontosabb most a csapat teljesítménye, nyilván az, hogy hozzá tudok ehhez járulni számokban, amivel a csapat sikeres tud lenni, az nagyon boldoggá tesz. Nekem is vannak célkitűzéseim, egyelőre jó úton haladok saját magammal szemben, minden idénynek úgy megyek neki, hogy vannak számok, amelyeket szeretnék elérni” – értékelte Dzsudzsák saját maga őszi teljesítményét.

A Fradi elleni, 2-0-s győzelemmel végződő hazai meccs után Dzsudzsák valóra váltotta egy ifjú szurkoló álmát, amikor kidobta neki a mezét. A kisfiú később egy megható levélben mondott köszönetet a focistának az ajándékért.

„Kézzel írt egy levelet, és arra ráírta, nagyon szépen köszöni, hogy odaadtam a mezem, ezzel teljesült minden álma, és már nem is vágyik Ronaldo mezére. Nagyon megható és jó érzés volt, ezek azok a pillanatok, amelyek nagyon emlékezetessé teszik a futballmeccseket” – elevenítette fel a történetet Dzsudzsák.

Aki úgy van vele, ha már nem hívják meg többet a válogatottba, akkor is elégedett a pályafutásával.

Ha hívnak, megyek, ha nem hívnak, azt is el tudtam már az elmúlt két évben fogadni. 108-szor már ott voltam, ezt rajtam kívül csak Király Gabi tehette meg. Úgyhogy, ha valakinek, akkor nekem biztosan nem kell senki felé elszámolnom. Ezt a karriert szívesen megosztanám bárkivel, tiszta lelkiismerettel

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!