Magyar foci

Horváth Ferenc: Szüljek egy lovat, vagy mit csináljak?

M4 Sport
M4 Sport

17 forduló alatt 9 vereséget szenvedett az NB I-ben a Budapest Honvéd, amely az idei utolsó meccsén az FTC-től kapott ki 1-0-ra, úgy, hogy a mindent eldöntő gól a 90+2. percben született.

Kapcsolódó
Hosszabbításban szerzett Uzuni-góllal nyírta ki a Fradi a Honvédot
0-0-nál a Honvéd azt hihette, hogy 11-est kapott, de a VAR hét perc alatt eldöntötte, hogy les miatt nem jár a büntető.

A kispestiek több olyan meccset is játszottak az ősszel, amikor az utolsó percekben buktak el fontos pontot vagy pontokat:

  • a Mezőkövesd ellen a 84. percben még 2-1-re a Honvéd vezetett, de az ellenfél tíz emberrel fordítani tudott,
  • az Újpest a 80. és a 90+1. percben szerzett gólokkal verte meg az ekkor már emberhátrányban küzdő Honvédot,
  • de idevetjük a Debrecen elleni idegenbeli találkozót, amikor a félidőben 3-1-re vezetett a fővárosi csapat, mégis a Loki nyert 5-3-ra, vagy a ZTE elleni hazai meccset, ahol kétgólos előnyt herdált el Horváth Ferenc legénysége.

A Honvéd edzője úgy érezte, működött a rendszer, amit kitalált a Fradi elleni meccsre, épp ezért volt bosszús, amikor Lukas Klemenz elkövetett a hosszabbításban egy nagy hibát, amit góllal büntetett a címvédő.

„Nagyjából rá lehet húzni az egész szezonra ezt a mérkőzést. Szerintem jól játszottunk, de nem tudok mit csinálni, ez az ötödik ilyen meccsünk volt.

Szüljek egy lovat, vagy mit csináljak? Erre nem lehet edzeni, hogy az utolsó percben ne engedjünk ki. kétszer pattant le a labda a tizenhatoson belül, kétszer is el lehetett volna rúgni

– panaszkodott Horváth az M4 Sportnak.

Az edző úgy érezte, össze volt rakva a csapat az ősszel, és megpendítette, hogy ha nem lettek volna a már említett pontvesztések, nem kizárt, hogy a csapata vezetné a bajnokságot.

Érdekes, hogy Horváth a Mezőkövesd elleni, nyert helyzetből emberelőnyben elbukott meccs után még azt mondta: ilyen egymillió meccsen egyszer van, most pedig már tendenciát emleget.

Ami viszont újabb kérdéseket vet fel, a Honvéd ugyanis tavasszal is sokszor járt ugyanígy:

a Budafok (2-3), a Kisvárda (0-1), a Fehérvár (2-3) és az FTC (1-2) ellen is a legvégén kapott gól miatt maradt pont nélkül.

Úgyhogy adott a feladat Horváth és a csapat számára a téli szünetben.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik