Magyar foci

Milyen lenne egy francia, portugál, angol, magyar csoport a Nemzetek Ligájában?

Marjai János / 24.hu
Marjai János / 24.hu

Csütörtökön 18 órától tartják Nyonban a labdarúgó Nemzetek Ligája következő, harmadik kiírásának sorsolását.

A legmagasabb osztályban szereplő magyar válogatott akár a címvédő, világbajnok franciákat vagy az Eb-győztes olaszokat is kaphatja ellenfélként.

Marco Rossi szövetségi kapitány B osztályból feljutott csapata az A divízió negyedik kalapjából várja a húzást Wales, Ausztria és Csehország társaságában, utóbbi együttesek így nem lehetnek a csoportriválisai. Az első kalapban a kiemelt franciák, spanyolok, olaszok és belgák kaptak helyet, míg a másodikban a 2019-ben győztes portugálok, továbbá a hollandok, a dánok és a németek. A harmadik kalapból a világbajnoki selejtezők során is ellenfél angolok és lengyelek, valamint a svájciak és a horvátok kerülhetnek a magyarok négyesébe.

Kapcsolódó
Az Aranylabdáról lemaradó Lewandowski világrekordot is felállított idén a góljaival
Nem telik el már úgy nap, hogy ne állítana be, vagy döntene meg egy újabb csúcsot.

A mérkőzéseket jövő június 2. és 14. (négy meccs csapatonként), majd szeptember 22. és 27. között (két találkozó csapatonként) rendezik. A csoportok győztesei játsszák 2023 júniusában az NL négyes döntőjét, míg a négy utolsó helyezett kiesik a B osztályba.

A magyar válogatott az első hazai mérkőzését zárt kapuk mögött játssza, az UEFA a nyári Eb után rasszista, kirekesztő megnyilvánulások miatt büntette meg a Magyra Labdarúgó Szövetséget. Az első döntés szerint három meccset kapott az MLSZ, ezt kettőre csökkentették, a második zárt kapus találkozóra vonatkozó döntést két évre felfüggesztették.

A kalapok:

  • 1.: Franciaország, Spanyolország, Olaszország, Belgium
  • 2.: Portugália, Hollandia, Dánia, Németország
  • 3.: Anglia, Lengyelország, Svájc, Horvátország
  • 4.: Wales, Ausztria, Csehország, MAGYARORSZÁG
Olvasói sztorik