Magyar foci sport

Két megpattanó lövés és egy hajrábüntető hozta meg a Honvéd-sikert

Hiába vezetett kétszer is a Paks a Budapest Honvéd ellen a labdarúgó NB I 15. fordulójának nyitó mérkőzésén, a vendégek szerencsésebbek voltak, és végül a hosszabbításban szerzett tizenegyessel 3-2-re nyertek.

A Paks a 6. percben szerzett vezetést Ádám Martin bombájával (1-0), erre a 36. percben jött a válasz, amikor Nenad Lukic talált a kapuba, igaz, a labdába még a menteni igyekvő Windecker József is beleért (1-1).

A 41. percben Papp Kristóf térdét elsodorta Dusan Pantelic, a VAR és Berke Balázs játékvezető közös döntése a tizenegyes lett, ezt Ádám bevarrta (2-1).

De még mindig nem volt vége, az első félidő ráadásában Hidi Patrik 18 méteres lövése Tamás Olivér lábán irányt változtatott és védhetetlenül gurult a bal alsó sarokba (2-2).

A második félidőben a Honvédnak voltak veszélyesebb helyzetei, de úgy tűnt, nem születik már több gól. A 91. percben aztán Lukic nagyon rosszul találta el a labdát, de Lenzsér Bence rálépett a lábára. Újabb videobírózás következett, és a VAR megítélte a büntetőt, amelyet Lukic úgy lőtt a kapuba, hogy a labda a bal kapufáról vágódott a hálóba (2-3).

NB I, 15. forduló

Paksi FC – Budapest Honvéd 2-3 (2-2)
Paks
v.: Berke
Paks: Rácz – Lenzsér, Szélpál, Tamás (Szabó B., 70.) – Sajbán, Windecker, Bognár I. (Nagy R., 83.), Papp (Balogh B., a szünetben), Szabó J. – Ádám, Böde (Osváth, a szünetben)
Honvéd: Szappanos – Nagy G., Baráth, Klemenz, Tamás K. – N ono, Pantelic (Banó-Szabó, 84.), Hidi, Zsótér (Balogh N., 77.) – Nagy D. (Kerezsi, 88.), Lukic
gól: Ádám (5., 44., a másodikat 11-esből), illetve Lukic (34., 95., a másodikat 11-esből), Tamás (45+3., öngól)
sárga lap: Böde (4.), Balogh (60.), Lenzsér (95.), illetve Pantelic (43.), Nagy G. (92.)

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!