Magyar foci

Két megpattanó lövés és egy hajrábüntető hozta meg a Honvéd-sikert

Hiába vezetett kétszer is a Paks a Budapest Honvéd ellen a labdarúgó NB I 15. fordulójának nyitó mérkőzésén, a vendégek szerencsésebbek voltak, és végül a hosszabbításban szerzett tizenegyessel 3-2-re nyertek.

A Paks a 6. percben szerzett vezetést Ádám Martin bombájával (1-0), erre a 36. percben jött a válasz, amikor Nenad Lukic talált a kapuba, igaz, a labdába még a menteni igyekvő Windecker József is beleért (1-1).

A 41. percben Papp Kristóf térdét elsodorta Dusan Pantelic, a VAR és Berke Balázs játékvezető közös döntése a tizenegyes lett, ezt Ádám bevarrta (2-1).

De még mindig nem volt vége, az első félidő ráadásában Hidi Patrik 18 méteres lövése Tamás Olivér lábán irányt változtatott és védhetetlenül gurult a bal alsó sarokba (2-2).

A második félidőben a Honvédnak voltak veszélyesebb helyzetei, de úgy tűnt, nem születik már több gól. A 91. percben aztán Lukic nagyon rosszul találta el a labdát, de Lenzsér Bence rálépett a lábára. Újabb videobírózás következett, és a VAR megítélte a büntetőt, amelyet Lukic úgy lőtt a kapuba, hogy a labda a bal kapufáról vágódott a hálóba (2-3).

NB I, 15. forduló

Paksi FC – Budapest Honvéd 2-3 (2-2)
Paks
v.: Berke
Paks: Rácz – Lenzsér, Szélpál, Tamás (Szabó B., 70.) – Sajbán, Windecker, Bognár I. (Nagy R., 83.), Papp (Balogh B., a szünetben), Szabó J. – Ádám, Böde (Osváth, a szünetben)
Honvéd: Szappanos – Nagy G., Baráth, Klemenz, Tamás K. – N ono, Pantelic (Banó-Szabó, 84.), Hidi, Zsótér (Balogh N., 77.) – Nagy D. (Kerezsi, 88.), Lukic
gól: Ádám (5., 44., a másodikat 11-esből), illetve Lukic (34., 95., a másodikat 11-esből), Tamás (45+3., öngól)
sárga lap: Böde (4.), Balogh (60.), Lenzsér (95.), illetve Pantelic (43.), Nagy G. (92.)

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik