Magyar foci

Emberhátrányban is simán nyert a Fehérvár

A Fehérvár FC több mint egy félidőn át emberhátrányban futballozva 3-2-re nyert a vendég Gyirmót ellen az NB I 14. fordulójának szombati játéknapján.

Az MTI tudósítása szerint a hazaiak kezdték jobban a mérkőzést, gyorsan vezetéshez jutottak, és egészen a 37. percig nem okozott igazán nagy gondot számukra a gyirmóti együttes.

Ekkor egy szabálytalanság után azonban nem csupán büntetőhöz jutottak és egyenlítettek a vendégek, hanem Musliu kiállítása miatt emberelőnybe is került.

A szünetig nem tudta kihasználni létszámfölényét a Gyirmót, a fordulást követően pedig szinte azonnal újra hátrányba került a meccs harmadik értékesített büntetője után.

Szabics Imre tanítványai ezek után magabiztosan őrizték előnyüket, a Gyirmót csak ritkán került helyzetbe, a hajrában pedig Kodro egy szép támadás végén eldöntötte a három pont sorsát – igaz, a 93. percben a vendégek még szépítettek (3-2).

NB I, 14. forduló:

MOL Fehérvár FC – Gyirmót FC Győr 3-2 (1-1)
Székesfehérvár, MOL Aréna Sóstó, 1206 néző
v.: Farkas
Fehérvár: Kovács – Nego, Musliu, Stopira, Heister – Dárdai, Alef, Makarenko, Petrjak (Hangya 71.) – Kodro (Zivzivadze 88.), Nikolics (Lüftner 41.)
Gyirmót: Hársfalvi – Szegi, Karacs, Ikic, Hajdú – Radics (Vogyicska 58.), Nagy, Vass – Hasani (Medgyes 58.), Simon (Lencse 71.), Varga B.
gól: Nikolics (10., 11-esből), Kodro (49., 84., az elsőt 11-esből), illetve Varga B. (38., 93., az elsőt 11-esből)
sárga lap: Petrjak (14.), Musliu (19., 37.), illetve Varga (9.), Szegi (25.), Radics (49.)
piros lap: Musliu (37.)

Olvasói sztorik