Magyar foci

Nikolics triplázott, Bognár szerint edzőmeccs volt a második félidő

A Fehérvár és a Paks is könnyedén verte alacsonyabb osztályú ellenfelét a labdarúgó MOL Magyar Kupa negyedik fordulójában. Előbbi az NB III-as BVSC-Zugló vendégeként 5-2-re, utóbbi az NB II-es III. Kerületi TVE otthonában 5-0-ra nyert.

„Nagyon örülök a győzelemnek, az volt a célunk, hogy továbbjussunk, ezt sikerült is megoldanunk. Hat poszton változtattunk a hétvégi kezdőcsapaton, az pozitívum, hogy akik most lehetőséget kaptak, ilyen jól el tudták kezdeni a mérkőzést. Nem szabad se túl-, se alul értékelni az eredményt” – nyilatkozta Szabics Imre, a fehérváriak edzője a klub hivatalos honlapján.

Kapcsolódó
Tokmac: Itthon van esélyünk a Celtic ellen
A Fradi csatára szerint a szélsővédői miatt játszik különleges futballt a csütörtöki ellenfél.

Kifejtette, hogy nagyon örül Nikolics Nemanja mesterhármasának, mert egy csatárnak mindig fontos, hogy gólokat szerezzen, ezzel jön meg a szükséges önbizalom.

A másik meccsen a győztes paksi edző, Bognár György azt mondta, elérte célját a csapat.

„Arra számítottam, hogy már az első félidőben elintézzük a továbbjutást, így tartalékolhatunk a szombati, bajnoki mérkőzésünkre. Ez be is jött. A második játékrész – a biztos előnyünk birtokában – nagyon edzőmeccs jellegűre sikeredett.

Ott azért vagyok egy kicsit mérges, mert azok a játékosok, akik lehetőséget kaptak, hogy megmutassák magukat, egyéni teljesítményben sokkal többet bizonyíthattak volna.

A nyolcaddöntőben mindkét csapatra másodosztályú rivális vár: a székesfehérváriak a Szeged-Csanád Grosics Akadémia, míg a paksiak az Aqvital FC Csákvár együtteséhez látogatnak.

A legjobb 16 között is egy mérkőzésen dőlnek el a párharcok, a kijelölt játéknap február 9-e.

A nyolcaddöntő párosítása

Kecskemét (II. osztályú) –Honvéd
Vasas (II.) – Ferencváros
Szeged-Csanád Grosics Akadémia (II.) –Fehérvár
Csákvár (II.) – Paks
Cegléd (III.) –Kazincbarcika (III.)
Békéscsaba (II.) – Gyirmót
Újpest– Kisvárda
Nagykanizsa (III.) –ETO FC Győr (II.)

Olvasói sztorik