Magyar foci

Egy vb-selejtező, amire mehetnek a magyar szurkolók

Balogh Zoltán / MTI
Balogh Zoltán / MTI

Jövő pénteken nézők előtt játszhat a magyar labdarúgó-válogatott San Marino ellen a Puskás Arénában. A magyar együttes a világbajnoki selejtezősorozat következő összecsapásán pályaválasztóként játszik, de a korábban kirótt két hazai mérkőzésre szóló zárt kapus büntetés második, felfüggesztett része nem lép életbe. Erről Sipos Jenő, az MLSZ szóvivője nyilatkozott kedden a közmédiának.

Kapcsolódó
Világ legjobb kapusa: Gulácsi Pétert is jelölték
A legjobb húsz között ott a magyar válogatott kapusának a neve, a győztes november végén hirdetik ki.

A szóvivő kifejtette: a nemzetközi szövetség (FIFA) a napokban közzétette az őszi világbajnoki selejtezőmérkőzéseket érintő határozatokat, amely listán már szerepel az október 12-i, londoni angol-magyar találkozó után kiszabott büntetés is.

„A FIFA fegyelmi bizottsága a vendégszektorban történt szurkolói rendbontás miatt egy idegenbeli mérkőzésre vonatkozó eltiltást és 75 ezer svájci frankos büntetést szabott ki az MLSZ-re. Várjuk a FIFA-tól az ítélet részletes indoklását. Ugyanakkor a már korábban kiszabott felfüggesztett büntetés továbbra is érvényben van.

Mivel a mostani FIFA-büntetés idegenbeli mérkőzésre vonatkozik, ezért a San Marino elleni hazai mérkőzés nézők előtt rendezhető meg

– közölte Sipos, aki hozzátette, az idegenbeli találkozóra szóló eltiltás feltehetően a soron következő fellépésen lép életbe.

Marco Rossi szövetségi kapitány csapata október 9-én, zárt kapuk mögött szenvedett 1-0-s vereséget Albániától a Puskás Arénában. A válogatott a San Marino elleni meccset követően három nappal Lengyelország vendégeként Varsóban lép pályára.

Olvasói sztorik