Magyar foci

Futács: Soha nem voltam bajnok, elérkezett az ideje, hogy ez megváltozzon

NKOLIMPIJA.SI
NKOLIMPIJA.SI

Futács Márkó győztes góllal mutatkozott be az Olimpija Ljubljana csapatában, amely 1-0-ra legyőzte az NK Tabor Sezana együttesét.

Kapcsolódó
Futács győztes góllal kezdett új csapatában
Nem félt a kapustól, gól lett a jutalma.

A szlovén csapat újdonsült játékosával a nogomania.com szlovén sportoldal újságírója ült le beszélgetni, amelyből rengeteg dolgot tudhatunk meg a csatárról. Futács elmondja, hogy

  • Eredetileg Magyarország keleti felére igazolt volna, de nem kapott anyagilag megfelelő ajánlatot, ezért inkább magyar másodosztályú csapatoknál edzett és várt egy jó ajánlatot, ami szakmailag is megfelelt neki.
  • Élete legjobb döntésének tartja, hogy 16 évesen a Nancyba igazolt, de a legszebb időszaka a Portsmouth-ban töltött idénye volt, ahol Jamie Vardyval, David Nugenttel és Jesse Lingarddal egy csapatban szerepelt.
  • Elmondta, ahhoz, hogy Angliában érvényesüljön valaki, mentálisan erősnek kell lennie. Egyedül volt, alig játszott, így aztán nem volt elég türelmes, ami visszatérő hibának bizonyult, mivel a Werder Bremenben is ez volt a gond.

A Hajduk Splitben töltött két szezonra viszont nagyon jó szívvel emlékszik vissza Futács, a horvátoknál annyira élvezte a várost és a játékot is, hogy eredetileg esze ágában sem volt eljönni onnan. Egészen addig, amíg meg nem támadták a szurkolók az utcán.

„Egy térdsérülés vetett véget az ottani karrieremnek, ez volt az első komolyabb sérülésem. Az akkori sportigazgató, Mario Branco hitt bennem és türelmesek voltak velem, ami sokat jelentett. Azt gondoltam, soha nem akarom elhagyni Splitet. Pedig nem könnyá a Hajduk Splitben játszani, régóta bajnok akar lenni a klub és Európában szerepelni, óriási a nyomás. Szurkolói részről is.

Ha akkor valaki lerak elém egy tízéves szerződést, habozás nélkül aláírtam volna. A szurkolói támadás volt a legrosszabb dolog a pályafutásomban. Szörnyű volt az a nap, nem lett volna szabad megtörténnie. El kellett mennem legfőképpen magam, és mindenekelőtt a családom miatt. A szurkolók sokat jelentenek nekem, így ez az esemény sokkoló volt és mindent megváltozott a klubnál.

Futács Márkó arról is szót ejtett, hogy a magyar bajnokság sokat fejlődött, a csapatok megerősödtek és egyre jobb játékosokat tudnak igazolni. Ugyanakkor zavarta a csatárt, hogy mindig is úgy érezte, külföldön jobban megbecsülik őt, mint itthon, sőt az NB I-ben jobban tisztelik a légiósokat, mint a magyarokat. A jövőjéről is beszélt a támadó, méghozzá elég egyértelműen.

„Szerintem jó döntést hoztam, Ljubljanában újra formába lendülhetek, és még mindig közel van Budapesthez. A sportszakmai oldala érdekelt ennek az igazolásnak elsősorban és az új tulajdonossal stabil projektet vázoltak fel nekem. Egy nagy klubról van szó, amelyik az első helyért küzd. Soha nem voltam bajnok, elérkezett az ideje, hogy ez megváltozzon.”

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik