Magyar foci

Összesett a pályán a Bicske támadója

Ijesztő pillanatonak lehettek tanúi azok a szurkolók, akik a saját szemükkel látták, hogy a vasárnapi Bicske-Tatabánya (0-0) NB III-as mérkőzés 36. percében a hazaiak 21 éves játékosa, Kovács Ádám senkitől sem zavartatva, váratlanul összeesett a félpályánál – számolt be a csakfoci.hu.

Az azonnali játékmagszakítás után Sulyok Barnabás a bicskeiek masszőre sietett a labdarúgó segítségére. Miután hordágyon levitték a pálya szélére, a rohammentő érkezéséig igyekezett stabilizálni a támadó állapotát, aki fura tüneteket produkált: nehéz légzése volt, rángatózott, hevesen vert a szíve, nem mindig volt magánál.

Természetesen mindenki nagyon megijedt, de szerencsére a mentősök helyben elvégzett EKG-vizsgálata végül negatív eredményt hozott.

Mindezt a támadó helyszínen lévő szülei a pálya mellől élték végig.

Kovács Ferenc, a fiatal futballista édesapja a csakfoci kérdésére elmondta, teljesen sokkhatás alá került.

„A játékosok arcán aggódó tekinteteket láttam. Voltak olyanok is, akik a tenyerükbe temették az arcukat, ami a feszültséget még inkább növelte. Mindenki le volt döbbenve” – fogalmazott. Hozzátette a csapat masszőre mindvégig magabiztosságot sugárzott a környezetében, a mentősökkel tartva a kapcsolatot nyugtatta a kedélyeket, kimagasló hozzáértéssel, bátran és szakszerűen látta el feladatát.

Rendkívül hálás vagyok neki azért, amit fiamért tett

– mondta. Kovács Ádám mindenre emlékszik és a körülményekhez képest jól van. A korábbi eredményesen induló öttusázó pályafutását futballra cserélő játékos a kórházba érkezés után rögtön ellátták és mindenre kiterjedő, átfogó vizsgálatok alá vetették. A szívénél találtak egy kisebb eltérést, jelenleg is azt próbálják kideríteni, ez okozhatta-e a problémát.

Olvasói sztorik