Magyar foci

A végén jött a győztes gól, a Fehérvárt is leverte a Fradi

Kovács Tamás / MTI
Kovács Tamás / MTI

A bajnoki címvédő Ferencváros idegenben győzte le a Fehérvárt 1-0-ra az NB I-ben. A győztes gólt Ryan Mmaee fejelte a 83. percben.

A második fordulóból halasztották el a mérkőzést, amelynek a pótlása is veszélybe került, annyi hiányzó volt fehérvári oldalon – majdnem egy kezdőcsapatnyi játékos nem állt rendelkezésre. A szerdai meccsen az eddig hibátlan Vidi a felforgatott kezdő ellenére is pozitív képet festett, miközben a Ferencváros meddő fölényben focizott, ugyanakkor a kaput egyik csapatnak sem sikerült eltalálnia.

A 64. percben volt az első igazán látványos jelenet, amikor Dárdai 18 méterről a kapura tekert, de Dibusz szép mozdulattal védett. Kovácsnak is volt egy bravúrja, amikor kettő az egy ellen vezetett kontrát a Fradi, Uzuni lövését védte a fehérvári kapus. A 79. percben állt be a vendégeknél Besic, aki a napokban tért vissza.

Kapcsolódó
Myrto Uzuni a hat góljáról: Még soha nem voltam ilyen jó formában
Az albán válogatott támadót nem érdekli, hogy a Hatvan, vagy a Bayer Leverkusen az ellenfél, csak a csapata nyerjen.

Mintha a levegőben lógott volna, hogy egy védelmi kihagyás benne lesz a meccsben, és az alighanem döntőnek is bizonyul majd. A 83. percben jött el ez a pillanat, egy szöglet hozta meg a sikert a Ferencvárosnak: Ryan Mmaee ugrott fel a legjobb ütemben, fejesét már nem tudta kiszedni Kovács.

A Fradi ugyan kikapott a Kisvárdától a bajnokság elején, de azóta ez az egymást követő negyedik győztes bajnokija, így a második helyen áll – három ponttal lemaradva a várdaiaktól. A Fehérvár először kapott ki az NB I-es idényben, az ötödik helyen ragadt Szabics Imre csapata.

OTP Bank Liga, 2. forduló

MOL Fehérvár FC – Ferencvárosi TC 0-1 (0-0) – 6006 néző

gólszerző: R. Mmaee (83.)

Olvasói sztorik