Magyar foci

Véber György: Nagy Sanyi a karrieremet tette tönkre, Várhidi a lelkemet

Czeglédi Zsolt / MTI
Czeglédi Zsolt / MTI
Arról is beszélt, hogy fenyegette korábbi edzőjét és hamarosan megjelenik egy könyv, amiből biztosan sértődés lesz.

Szombaton újabb adással jelentkezett a Világtalálkozó a Klubrádióban, a műsorvezető, Kadarkai Endre vendége ezúttal Virág Judit és Véber György voltak. Egy ponton a korábbi válogatott labdarúgó beszélt az NB I történetének egy leghorrorisztikusabb sérüléséről, amikor újpesti játékosként egy DVTK elleni 1998-as bajnokin

kettős nyílt lábszárcsonttörést szenvedett, még annak a lehetősége is felmerült, hogy amputálni kell a lábát, a karrierje pedig kettétört ekkor.

Véber ugyan nem nevezte meg a DVTK akkori vezetőedzőjét (Tornyi Barnabás volt), de azt elmondta, úgy tudja, hogy utasításba kapták az ellenfél játékosai, hogy akárhogyan, de állítsák meg őt. Véber György szerint a sérülése nem egy kudarc, sokkal inkább egy tragédia volt a karrierjét tekintve, már csak azért is, mert addigra már aláírt egy spanyol élvonalbeli csapathoz, a Real Betishez, ’98 nyarától igazolt volna oda.

Kapcsolódó
„Egy néző beszólt a jugók elleni 1-7 után. Az volt a szerencséje, hogy volt ott két pali, mert levertem volna” – Csank Jánossal beszélgetett Kadarkai Endre
Bajnokságot nyert a Váccal és a Fradival, világbajnoki pótselejtezőig vitte a válogatottat, igaz, annak csúnya lett a vége. Az 1-12-es pótselejtező után olyan helyekre is hívták vadászni, ahol korábban nem is járt, ez a közeg kellett ahhoz, hogy kilábaljon a letargiából. Verekedésben és csajozásban mindig jó volt, de a kondijával sem akadt soha gond, a Fradinál ő futott elöl az edzéseken.

Azt mondta, hogy a számára komoly sérülést okozó Nagy Sándorral jó a kapcsolata, együtt végezték el a pro licence-s edzőképzést. A DVTK akkori edzőjével nem áll szóba, de van valaki, akire örökké megharagudott: Várhidi Péter, az Újpest korábbi edzője.

Most majd lesz ebből balhé. Eleinte nem álltam vele szóba, sőt fenyegettem is

– mondta Várhidiről Véber, aki arról is beszélt, volt olyan mérkőzés, amin testőrök vigyázták, nehogy odamenjen a korábbi vezetőedzőjéhez. Azóta már beszélnek, de mindketten tudják, hogy sohasem fog neki megbocsátani. Hamarosan megjelenik egy könyv az utolsó újpesti bajnokcsapatról, ami miatt Véber szerint lesz majd sértődés, mert ő abban azt írta le, hogy Várhidinek semmi köze nem volt ahhoz az első helyhez, a játékosok nyerték meg neki a bajnoki címet.

Nagy Sanyi a lábamat, a karrieremet tette tönkre, de ő a lelkemet

– így Véber, aki azt nem tudta feldolgozni, hogy kidobta őt az Újpest.

A beszélgetést itt lehet megnézni, az említett rész 25 percnél kezdődik:

Olvasói sztorik